Vladu cere demisiile lui Stan și Țuțuianu, acuzându-i de corecții financiare din vremea PDL!!! Replica primarului

Pe fondul situației tensionate de la Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, cu probleme și demisii cerute la unison (aici și aici), a intervenit și dl Iulian Vladu, copreședinte PNL Dâmbovița. El cere, printr-un comunicat de presă, demisiile președintelui Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, și primarului Cristian Stan, cărora le pune în cârcă inclusiv corecțiile financiare primite de Companie:

iulian vladu

Țuțuianu Adrian și Stan Cristian trebuie să-și prezinte de urgență demisiile, împreună cu directorii și Consiliul de Administrație al Companiei de Apă, pentru că și-au asumat în solidar conducerea și dezastrul din această instituție. Dâmbovițenii își amintesc, cu siguranță, cum președintele Consiliului Județean impunea directori și membri ai Consiliului de Administrație, în cadrul unui joc politic nedemocratic și netransparent. Țuțuianu și Stan sunt, așadar, direct responsabili de corecțiile de zeci de milioane de lei primite de Compania de Apă și de pierderea și compromiterea celui mai mare proiect cu fonduri europene pe care l-a accesat județul.

Dincolo de războiul lor politic, subiectul corecției i se întoarce dlui Vladu în brațe. Vorbim de o penalizare de 20.408.486,06 lei (exclusiv TVA) aplicată contractului de lucrări „Reabilitarea și extinderea stației de epurare Târgoviște -Sud”. Corecția a fost aplicată pentru criterii restrictive introduse în documentația de atribuire pentru contractul de achiziție, documentație întocmită în anul 2010!!! Ori în acel an, cu toate eforturile de memorie, nici Țuțuianu, nici Cristian Stan nu aveau vreo treabă cu managementul Companiei de Apă. Societatea era girată/condusă de oameni fideli Partidului Democrat Liberal al dlui Vladu.

cristian stan 4

Copreședintelui PNL Dâmbovița îi răspunde, de altfel, primarul Cristian Stan, punându-i în față realitatea de care am vorbit mai sus:

Corecția de 20,4 milioane lei a fost aplicată din cauza faptului că autoritatea contractantă a utilizat în fișa de date a achiziției criterii de calificare și selecție considerate restrictive, astfel încât a fost îngrădită participarea altor posibili ofertanți, care ar fi putut implementa contractul. Fișa poartă data de 1 octombrie 2010 și semnătura lui Radu Vasilescu, director general al Companiei la vremea respectivă, o vreme când societatea era supusă PDL-ului dlui Vladu. Ori să vii acum și să predai lecții de moralitate și bună administrație e chestie de ipocrizie și dezgust.  (…) Mai bine tăcea, că s-a făcut de râs. Până acum am fost elegant cu dl Vladu, dar n-o să mai fim și-o să arătam exact care e nivelul dumnealui.

Apropo de ce a spus dl Vladu, cred că nu este lipsit de interes ca, în calitate de acționar majoritar, în situația în care acea corecție nu va fi rezolvată în instanță, să recuperăm suma de bani de la membrii Consiliului de Administrație în funcție la momentul licitației, așa cum este menționat în actul de constatare și de aplicare a corecției financiare. (…) Cred că asta este o modalitate corectă de abordare a problemei și îl felicit pe dl Vladu pentru inspirația pe care a avut-o.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Enache Lucian says:

    Din 7 directori chiar nici unul sa nu fi inteles ca, deja, Compania de Apa ia apa.. Pana si sobolanii cand o corabie se scufunda intra in panica si daca pot o parasesc. Se pare ca instinctul de conservare la oameni e pe cale de disparitie, lacomia e mai puternica.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.