A fost semnat contractul de asistență tehnică pentru cel mai mare proiect european de la nivelul județului Dâmbovița (detalii)

compania de apa (2)

Consiliul Județean Dâmbovița a găzduit astăzi evenimentul de prezentare a contractului de asistență tehnică, asistență care va pregăti marele Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița, proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Este cel mai mare proiect al județului, cu o valoare uriașă a investițiilor identificate, 222.080.725 euro (fără TVA).

Asistența tehnică a fost câștigată de Asocierea S.C. FICHTNER ENVIRONMENT S.R.L. (lider) – FICHTNER WATER & TRANSPORTATION GMBH (asociat) – S.C. ROMANIAN SOFT COMPANY S.R.L. (asociat), contractul având o valoare de 26.757.817,55 lei (fără TVA).

Ce presupune contractul de asistență:

  • pregătirea aplicației de finanțare, inclusiv a documentelor suport;
  • asigurarea sprijinului necesar pe parcursul evaluării fezabilității proiectului propus;
  • realizarea documentațiilor de atribuire pentru contractele de furnizare, servicii și lucrări;
  • organizarea a celor puțin 2 seminarii de prezentare a Studiului de Fezabilitate și a Documentațiilor de atribuire;
  • asigurarea asistenței tehnice pe perioada execuției lucrărilor.

Ce presupune Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată:

Investiții în rețele de apă și canalizare pentru 51 de localități ale județului, așa cum puteți vedea în lista de mai jos:

Localitati POIM CATD-1 Localitati POIM CATD-2

La evenimentul de astăzi au fost prezenți Rovana Plumb – ministrul Fondurilor Europene, Adrian Țuțuianu – vicepreședinte al Senatului, Antonel Jîjîie – prefect, Daniel Comănescu – președinte al Consiliului Județean, Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște, Adrian Dumitru – directorul Companiei de Apă, Radu Păunescu – împuternicit al Asocierii care a câștigat contractul de asistență tehnică, primari din județ, beneficiari ai proiectului, membri ai unității de implementare, parlamentari.

Au vorbit ministrul, președintele CJD, directorul Companiei, consultantul, primarul municipiului Târgoviște, dar mesajul cel mai direct și fără ocolișuri a venit din partea senatorului Adrian Țuțuianu (vezi aici, pe larg).

Onoare muncii!

compania de apa (1) compania de apa (3)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.