Adrian Țuțuianu, despre schimbările de la Primăria Târgoviște: Miză enormă pentru Cristi Stan!

adrian tutuianu - cristian stan

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a vorbit în această seară la Columna TV, în emisiunea „Față în față” moderată de Anda Ștefan, despre recentele schimbări produse în structura executivă a Primăriei Târgoviște, centrate pe promovarea lui Cristian Stan ca viceprimar cu atribuții de primar. Spune șeful administrației județene că gestul care a determinat preluarea conducerii Primăriei a fost impus de situația deplorabilă a implementării marilor proiecte de infrastructură din municipiu (PIDU A și B, centura, Complexul de natație):

Noi am luat o măsură care-i extrem de riscantă pentru Partidul Social Democrat. Sunt mai mulți cartofi fierbinți luați în brațe. Am încercat să facem o majoritate, care-i la limită, foarte dificil de ținut, 11 din 21, și am desemnat primar interimar pe Cristian Daniel Stan, președintele PSD Târgoviște. De ce-am făcut lucrul acesta? Nu pentru că nu aveam noi ce face la partid sau că ținem neapărat să ocupăm un scaun, ci pentru că am constatat că lucrurile în Târgoviște nu merg, că Târgoviștea se degradează zi de zi, că proiectele europene sunt toate blocate și cu riscuri mari de neimplementare unele și ar fi fost condamnabil să stăm deoparte.

Mai departe, adaugă Adrian Țuțuianu că traseul politic al lui Cristian Stan va depinde în mare măsură de cum va ști să gestioneze această perioadă de interimat, riscul fiind compromiterea iremediabilă, iar marele premiu – confirmarea potențialului și capacității manageriale într-o situație limită, cum este cea din Târgoviște la momentul ăsta:

Eu i-am spus lui Cristi Stan 2 lucruri: că are datoria să scoată la suprafață lucrurile care sunt în neregulă și să informeze opinia publică și, al doilea, să depună eforturi susținute pentru ca proiectele începute și care nemulțumesc astăzi pe târgovișteni să fie duse la capăt.

Este o miză enormă pentru PSD. Este o miză enormă pentru Cristi Stan, pentru că, dacă nu reușește, își compromite situația politică iremediabil. Și știe și el asta. Am convenit lucrul ăsta, am pus în balanță și avantajele, și dezavantajele. Este pentru el, în același timp, și o mare provocare, pentru că poți să ieși dintr-o situație limită și să fii învingător, să arăți că poți să gestionezi un oraș.

Merită să încercăm. Și pentru noi, dar în primul rând pentru târgovișteni. Și sunt convins că Cristi Stan, sprijinit și de mine, de colegii mei care au multă pricepere în ale administrației, va face față acestei provocări.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.