Adrian Țuțuianu, senator PSD: Președintele Iohannis nu calmează lucrurile; incită, le inflamează!

adrian tutuianu5

Președinte PSD Dâmbovița, senator și președinte al Comisiei pentru controlul activității SRI, Adrian Țuțuianu critică modul în care președintele Klaus Iohannis a ales să exploateze protestele din stradă pentru capitalul său de imagine. Iohannis a abandonat rolul constituțional pe care îl are și a preferat să provoace revolta, în loc să medieze disputa, așa cum l-ar fi obligat funcția:

Consider și eu că președintele are o responsabilitate morală în situația de conflict existentă astăzi în societate. Și vreau să ne uităm puțin la ce s-a întâmplat în ultimele 2 luni de zile.

Avem mai întâi o întâlnire a dlui Tăriceanu cu președintele Iohannis și o declarație a dlui Tăriceanu potrivit căreia președintele a spus că va declanșa un război total cu Partidul Social Democrat. Iată că acest război a fost declanșat imediat după constituirea noii puteri. În al doilea rând, avem pentru prima dată în istoria post-decembristă a României un candidat la funcția de prim-ministru care a fost refuzat fără niciun fel de motivație de către președinte. În al treilea rând, am desemnat un al doilea candidat pentru funcția de prim-ministru, iar dl președinte a avut nevoie de câteva zile pentru a se pronunța; am constituit Guvernul României cu o întârziere de cel puțin 10-12 zile, care este importantă în contextul politic, economic și social actual. Lucrurile au continuat cu o prezență a președintelui la o ședință de guvern unde nu avea atribuții legale. Avem apoi încercarea de a bloca, într-un fel, adoptarea legii bugetului de stat (…) și totul a culminat cu prezența în stradă, la proteste, lucru care este inacceptabil din cel puțin 2 puncte de vedere: pe de o parte, fiindcă aceste proteste s-au desfășurat și se desfășoară în continuare fără să existe o aprobare legală pentru organizarea lor și, în al doilea rând, pentru că președintele, alăturându-se unora dintre cei au o poziție, a renunțat la rolul constituțional pe care îl are, acela de mediator între puterile statului și de mediator între stat și societate.

Întrebat dacă președintele Iohannis se plasează într-o zonă de sfidare a regulilor democratice, inclusiv a separației puterilor în stat, Adrian Țuțuianu a răspuns: Asta e sigur! Nu-și asumă rolul de mediator și mesajul pe care l-a dat, inclusiv ieri (n.r. – vineri, 3 februarie) este un mesaj greșit, nu calmează lucrurile, ci, mai degrabă, incită, le inflamează.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

 1. aprecieri, senatorule, care cu alte personaje le știu de pe vremea băsescului, bleah!
  eu zic că cei din stradă sînt „urangutanii” din mai 2015 (“Am văzut acum cîteva seri pe Animal Planet niște urangutani care semănau cu voi”)
  sper că n-ai uitat…
  am văzut undeva un proverb medieval ce zice că „poți minți odată un om, poți minți de mai multe ori un om, poti minți de mai multe ori mai mulți oameni, dar nu poți minți tot timpul toată omenirea!”
  ca la români cu ulciorul care nu merge de multe ori la apă
  opriți-vă, rogu-vă!, odată cu minciunile și hoția și puneți mîna de guvernați pentru poporul român, nu pentru populația pesedistă!
  în stradă este o altă generație, nici a mea și nici a ta, vă vor anina!
  pricepe, că ești om cu multă carte! 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.