Alegeri la conducerea Universității „Valahia” / Adrian Țuțuianu: E nevoie de o altă administrație, care să nu mai rateze toate proiectele de dezvoltare!

Universitatea „Valahia” din Târgoviște este în plină perioadă de alegeri, care vor culmina cu scrutinul pentru alegerea Rectorului (11 martie – turul I și 14 martie – un eventual tur II). Actualul rector, Laura Gorghiu, are parte de un mandat contestat ca manager al instituției, din care se remarcă ratarea a două proiecte esențiale: de extinderea a campusului universitar și de dezvoltare a unui campus universitar dual.

Pentru un nou mandat, Gorghiu va fi contracandidată de Corneliu Sălișteanu, care face echipă cu Claudia Gilia (pentru funcția de președinte al Senatului UVT).

Pe subiect, s-a pronunțat și Adrian Țuțuianu, membru al Senatului Universitar, unul dintre aceia care au reproșat în dese rânduri felul în care este manageriată „Valahia”, alarmând cu privire la fundătura către care se îndreaptă în acest ritm:

Suntem într-o perioadă de alegeri, întârziate cu vreo două luni, pentru că au fost tot felul de contestații interne, plângeri făcute pe la Ministerul Educației. Am intrat, ca să spun așa, în linie dreaptă.

Înțeleg că majoritatea celor din actuala conducere a universității își doresc un nou mandat. Pe de altă parte, au apărut și candidați noi. Dl Sălișteanu Cornel este candidat pentru funcția de rector; împreună cu dna Gilia Claudia, sunt în echipă, s-au prezentat la întâlniri cu colegii din cadrul Universității, de la mai multe facultăți, pentru a-și prezenta programul pe care vor să-l implementeze.

În opinia mea, nu mă ascund, sunt foarte direct, consider că este nevoie de o altă administrație a Universității „Valahia”, (…) care să nu mai rateze la rând toate proiectele de dezvoltare. UVT este un pilon de bază pentru județ; ori, dacă Universitatea dispare – că s-ar putea lichida sau ar putea fi preluată prin absorbție de către o altă universitate – s-ar putea să ne coste foarte multe în planul dezvoltării acestui județ. De aceea, cred că are nevoie de un suflu nou.

Mai cred că administrația publică locală, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, va trebui să se implice direct și cred că va fi nevoie să facă ce nu s-a făcut până acum, căci n-a fost nevoie, anume să susțină financiar Universitatea, fie pe chestiuni de dezvoltare a bazei materiale, fie pe asigurarea costurilor necesare plății unor utilități, fie pe susținerea activității de cercetare, a legăturii cu mediul de afaceri, astfel încât să avem viitor. Altfel, lucrurile se vor duce într-o direcție care nu va conveni.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Goldbach Dumitru says:

    De acord cu domnul Tutuianu.
    Universitatea Valahia are nevoie de o schimbare.
    Din pacate ultimii 4 ani au fost irositi…

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.