Compania de Apă oprește furnizarea apei către populație în comuna Finta. Livrare cu autocisterne timp de 5 zile

compania de apa

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița sistează livrarea apei către populație în comuna Finta începând cu data de 11.05.2018, deoarece în urma efectuării monitorizării suplimentare a calității apei, s-au identificat neconformități la parametrii indicatori ,,clor rezidual liber’’, ,,clor rezidual liber %’’ și parametrii microbiologici ‚„E.Coli’’ și „Bacterii coliforme’’ la consumatorii de la care s-au prelevat probe de apă în satele Gheboaia și Finta Mare.

Spălarea și igienizarea întregului sistem de captare, înmagazinare și distribuire a apei potabile va dura aproximativ 5 zile, perioadă în care Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa va asigura necesarul de apă cetățenilor afectați prin autocisternele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Basarab I Dâmbovița și ale CATD, amplasate la sediul Primăriei Finta.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după reluarea furnizării. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (72 de ore), se recomandă fierberea apei utilizate în scop potabil timp de 10 minute.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIŞTE DÂMBOVIŢA


Urmare a adresei transmise de către S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita prin care face cunoscut ca Laboratorul societatii a constatat existenţa unor neconformităţi apărute în reţeaua de distribuire a apei potabile in comuna Finta oprind livrarea apei incepand din data de 11 mai, a fost convocat în Şedinţă Extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa .

Prin hotărârea adoptată de către CJSU Dâmboviţa, s-a dispus  ca, pe perioada celor 5 zile în care vor fi efectuate lucrari pentru iginenizarea reţelelor şi a bazinelor de acumulare, societatea de furnizare – S.C. Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa să asigure livrarea apei pentru asigurarea necesarului de apă in prepararea hranei şi acoperirea nevoilor de igienă personală a cetatenilor afectati.

Pe perioada opririi furnizarii, cetăţenii  vor putea, să procure apa necesară de  la autocisternele puse la dispozitie de catre ISU Dambovita si SC Compania de Apa, amplasate la sediul Primăriei Finta.

Biroul de presă al Prefecturii Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.