Consilier local nevalidat din motive de …facebook

Mihail Togan

Comedia i se-ntâmplă PPDD-istului din orașul Găești, Mihail Togan, care ar fi trebuit să intre în Consiliul Local după ce Florentina Chiriță a fost exclusă din partid. Următorul pe listă, Togan și-a văzut validarea blocată în 3 ședințe consecutive de cei 9 consilieri PNL – PDL (majoritatea din 17).

Motivul ni l-a explicat primarul orașului Găești, Dan Iacobuță: Au fost întrebați cei de la PNL și PDL, că altfel n-aveam de unde să știu, și a fost următorul răspuns: „Ai scris urât pe facebook despre noi”. E în conformitate cu legea, e corect, așa spune legea – „validăm dacă vrem sau dacă-l iubim pe cel pe care-l validăm”. Din punctul meu de vedere, este un consilier care a întrunit voturile cetățenilor, care a fost avizat de instanță și care, în Consiliul Local, numai dacă existau motive suplimentare putea să nu fie validat.

Vis sau ce?!

Togan le-a trimis și o scrisoare deschisă consilierilor care-i refuză validarea. Nu intrăm pe analiză de text, dăm doar două fragmente:

Înainte de a invalida un consilier al oraşului Găeşti prin amânare sau alte portiţe căutate şi gasite de dumneavoastră, vă rog  să luaţi în calcul cele enumerate mai sus, iar atitudinea dumneavoastră să exprime , aşa cum jurământul vă obligă , nu interesele de partid sau interesul personal, ci strict interesele şi binele cetăţenilor  oraşului Găeşti.

Nu vreau să creaţi impresia cumva,că vă temeţi de faptul că un om venit din rândurile majorităţii poporului, vă împiedică în luarea unor hotărâri juste, ci dimpotrivă, că sunt acolo pentru a sancţiona hotărârile care au caracter injust şi pentru a ajuta la luarea hotărârilor menite să aduca un plus binelui obştesc.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.