Deputat PSD Dâmbovița: Iohannis a pornit să-și recupereze faima. A înlocuit relaxarea din concediile prelungite cu o nervozitate vizibilă

20049186_1788786497805696_909441288_o

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, critică dur comportamentul și acțiunile din ultima perioadă ale președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că a pornit într-o campanie de „recuperare a faimei”. Din păcate, atacând subiecte pe care nu le stăpânește, președintele manipulează, ignoând date oficiale din economie.

Carmen Holban:

A devenit, deja, un clișeu al ultimelor săptămâni, frustrarea cu care Președintele țării încearcă să redevină vizibil. Dezinteresul de până acum față de teme profunde ale statului a fost înlocuit brusc cu o preocupare agitată. Relaxarea afișată în concediile prelungite a fost înlocuită cu o nervozitate vizibilă.

Domnul Președinte a pornit să-și recupereze faima. Dar, pentru asta, are nevoie de un dușman – PSD și de un motiv – demisia premierului. În slujba acestor pricini, a început un război care-l plasează cu mult sub nivelul instituției pe care o reprezintă și în afara neutralității constituționale.

Dl Iohannis a intrat într-o campanie electorală evidentă și încearcă să se așeze în vârful unor subiecte majore legate de economia țării și reperele actualei guvernări. Din păcate pentru domnia-sa, nu stăpânește deloc aceste subiecte și/sau le prezintă într-o formă incorectă, menită să manipuleze. Pentru că, dacă ar fi obiectiv, ar putea vedea că toți parametrii înregistrați la finalul trimestrului I indică faptul că economia se dezvoltă în mod sustenabil, pe baza creșterii industriei, cu șomaj redus și o datorie guvernamentală printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Deputatul social-democrat a prezentat și câteva repere din economie, preluate din rapoarte ale insituțiilor naționale și europene:

 • Veniturile bugetului general consolidat s-au majorat în trimestrul I 2018 faţă de trimestrul I 2017 cu 11,4%, îndeosebi pe baza creşterii veniturilor din muncă şi a sumelor primite de la Uniunea Europeană.
 • Cheltuielile pentru investiții în trimestrul I al anului 2018 au totalizat în termeni nominali 4,9 miliarde lei (0,5 % din PIB), de aproape 3 ori mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.
 • În primele două luni ale anului 2018, volumul producţiei industriale a crescut cu 7,0%, faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior. Aceasta s-a datorat, în principal, industriei prelucrătoare care a înregistrat o creştere de 9,6%.
 • Volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 8,4%, continuând trendul ascendent început în luna ianuarie.
 • Dând la o parte inflaţia, puterea de cumpărare a salariilor şi pensiilor s-a majorat în trimestrul I cu 5%.
 • În primele două luni s-au creat 107,2 mii locuri de muncă.
 • Rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii februarie a fost de 3,94%, fiind cea mai mică rată înregistrată vreodată în România. La sfârşitul anului 2016 rata şomajului a fost de 4,8%, iar în decembrie 2017 de 4%.
 • În primul trimestru, fondurile europene atrase au fost în sumă de 4,2 mld lei, cu 44% peste trimestrul I 2017. Romania a ajuns in aprilie 2018 la o rata totală de absorbtie a fondurilor europene de 17% fata de media UE de 18% (conform Comisiei Europene).

Carmen Holban: Sunt date oficiale, pe care nimeni nu le poate contesta decât dacă vrea să fie ridicol cu orice preț. (…) E corect jocul acesta al președintelui de a crea și alimenta tot felul de panici în țara pe care spune că o iubește? Sau, cumva, în spatele interesului său personal, dl Iohannis sacrifică interese de țară mult mai importante cu aceeași relaxare cu care și-a petrecut, până acum, acest mandat?!

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

 1. moshu49 says:

  și pentru că „marele mut” a învățat să vorbească ați intrat în sevraj? 😉

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.