LIVE TEXT / Conferința extraordinară de alegeri a PSD Dâmbovița

FOTO: Social-democrații votează în acest moment. E aglomerație mare la urne, nimic nu mai pare să schimbe valul decizie. În câteva minute vom anunța rezultatul.

UPDATE: Vorbește Cristian Stan. Dacă noi, în partid, nu avem încredere între noi, cum să aibă oamenii în noi? S-a ajuns la o situație incredibilă, care trebuie să înceteze: primari contra primari, președine CJ contra vicepreședinte CJ. Lucrurile astea trebuie să înceteze.

Nu e normal ca într-o campanie electorală întreagă să nu se facă nici măcar o conferință de presă la partid.

Dacă eram împreună cu PRO ROMÂNIA, câștigam detașat alegerile la Târgoviște. Este util și de preferat să intrăm în alianță pe partea Stângă sau mergem din nou singuri și suntem atacați din toate părțile? O alianță poate face diferența între câștigarea sau nu a unor funcții de primari. Să lăsăm orice tensiune am fi avut în trecut, să trecem peste ce ne separă și să ne așezăm la aceeași masă pentru alegerile locale.

Când mergem să votăm, hai să nu votăm pentru că ne-a spus X sau Y, ci să avem un moment de sinceritate deplină. Să fim sinceri cu noi înșine și să redescoperim acele valori pe care acest partid, în ultimul timp, le-a pierdut: solidaritate, unitate și, mai ales, prietenie.

UPDATE: Vorbește Alexandru Oprea. Dle Titus Corlățean, mai ușor cu pianul pe scări / Nu s-a spus că aici, organizația a fost condusă dictatorial (de către Adrian Țuțuianu). Un an și jumătate am avut un „ficus” la Consiliul Județean (aluzie la fostul președinte CJD – Daniel Comănescu).

N-am nici fini, nici nași, nici veri în Partidul Social Democrat. Am o singură dorință, de a vă ajuta pe dvs, domnilor primari.

Fac obiectul unor campanii de presă, dirijate și din interiorul partidului. / Am văzut o campanie agresivă pe facebook; nu facebookul votează.

Nu avem de ce să ne fie rușine să ne uităm în ochii oamenilor. PSD Dâmbovița are nevoie de un om ca Rovana Plumb. Eu, ca președinte de CJ, am nevoie de susținere de la Bruxelles.

UPDATE: Vorbește Titus Corlățean. Nu recurg la atacuri la persoană, dar sunt lucruri care trebuie spuse. / Constat că sunt colegi care nu realizează că s-au schimbat timpurile / Astăzi, e nevoie de o schimbare în bine și de o resetare a organizației / Managementul politic, administrativ și organizatori slab a fost o realitate.

La europarlamentare, am avut un șef de campanie care n-avea legătură cu politica. Un partid nu se conduce venind din când în când. Un partid nu înseamnă să-i împarți pe colegi în tot felul de criterii, nord- sud, tu ești mai simpatic, tu nu… Să nu mai acceptăm interferențe familiale!

Este nedemn și este o măsură securistă ca, atunci când stăm de vorbă între noi, cineva să ne înregistreze. Acest lucru s-a întâmplat față de un lider! Gata cu securismele!

Îi transmitem dlui prefect de Dâmbovița: vedeți-vă de treaba dvs (aluzie la faptul că prefectul Aurelian Popa le face propuneri primarilor PSD de a trece în barca liberală).

Să renunțăm la „peremisme”, la stilul „mitralieră”.

UPDATE: Vorbește Corneliu Ștefan. În primul rând, vreau să încep cu mulțumiri pentru dnii Ciolacu și Stănescu, pentru că au conștientizat că aici trebuie să avem alegeri. / O mărturisire: astăzi, 19 ianuarie, se împlinesc 19 ani de când Leo Badea m-a prezentat fostului nostru președinte, Ion Stan. Împlinesc 19 ani de când sunt coleg cu dvs; am plecat de la simplu membru, vicepreședinte și președinte la Tineret, apoi am urcat ierarhic la seniori, vicepreședinte și, până anul trecut, președinte executiv. / Eu cred că astăzi e nevoie să vorbim despre noi și e foarte important să plecăm de aici o singură echipă, iar, de mâine, să ne punem adidașii în picioare.

Din 2018 a început degringolada în organizație. Totul a început când fostul nostru președinte a fost interceptat, poate de către colegi. Am început să ne certăm între noi, actuala conducere ne-a dezbinat, ne-a făcut dușmani.

La europarlamentare am obținut cel mai prost scor din istoria Organizației. Niciodată, n-am mai avut 32% în Dâmbovița.

Astăzi, a venit momentul să spunem „stop”, să dăm PSD Dâmbovița ceea ce a început să-i lipsească: unitate în adevăratul sens, nu doar declarativ; solidaritate între noi, între colegi; spirit de echipă în interiorul partidului; încredere că putem să redevenim locul 1 în Dâmbovița.

Astăzi, PSD Dâmbovița este un partid izolat, un partid cu ușile închise, un partid care nu mai este frecventabil pentru dâmbovițeni. Vă asigur că vom deschide ușile partidului pentru tineri, vârstnici, oameni de afaceri, intelectuali și, nu în ultimul rând, pentru alianțe la nivelul județului, pentru a câștiga alegerile locale și parlamentare.

UPDATE: Vorbește Rovana Plumb. Îmi doresc să avem cel mai spectaculos an de până acum. / PSD Dâmbovița este cea mai puternică forță politică dn județ și una dintre cele mai puternice la nivel național. / Cine să-i apere pe români dacă nu noi, Partidul Social Democrat?! / Putem veni astăzi în fața fiecărui român cu fruntea sus, pentru că noi nu i-am trădat, nu i-am desconsiderat. / Pe mine mă cunoașteți, am încercat de fiecare dată, în demnitățile publice pe care le-am ocupat, să-mi fac datoria zi-lumină. Am încercat să duc și munca de partid, și pe cea guvernamentală. Sper ca și de acum încolo să o pot face, alături de Alexandru Oprea, alături de colegii vicepreședinți, alături de primarul municipiului Târgoviște, de fiecare consilier județean, local, liderii organizațiilor noastre din teritoriu.

De un an de zile, am căutat să aplic o formulă de management mai puțin rigidă. Am câteva principii la care țin: dialogul, transparența, demnitatea, decența și respectul. / Vreau să avem o Stângă unită, puternică, avem nevoie de idei noi, europene, progresiste, care să poată să contruiască o Europă socială pentru o Europă socială. / Am un proiect de suflet, pe care l-am semnat la finanțare în 2017, extinderea rețelei de apă și canalizare. / Mă voi bate pe a avea un salariu minim european.

Anticipate sau la termen, într-un tur sau două, alegerile sunt despre încredere și știu că noi, social-democrații, avem toate motivele să oferim  încredere.

UPDATE: Vorbește Marcel Ciolacu, care se adresează cu „dragi camarazi”: Eu, în afara partidului, nu am dusmani, am adversari,; în interior am numai colegi. Se intampla ca fiecare dintre noi să avem si un plan personal; în acel moment apare competitia. Competitia nu duce decat la progres, categoric.

Înainte de a intra in conferință, ne-am strans și am stabilit niște reguli democratice La sfârșitul acestei competiții rămâne o singură echipă, asta e vestea buna. Vestea rea: de luni, echipa câștigatoare trebuie sa se apuce de pregătirea alegerilor locale.

UPDATE: Au început lucrările conferinței. Sunt prezenți mulți lideri naționali: președintele Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu, senatorul Robert Cazanciuc, senatorul Lucian Romașcanu, senatorul Daniel Zamfir, senatorul Șerban Nicolae, deputatul Oana Popa, senatorul Ionuț Vulpescu, senatorii Mihnea Cotoiu și Radu Oprea.

Știre inițială

Probabil cea mai teribilă confruntare internă pe care politica dâmbovițeană a cunoscut-o se va consuma în câteva ore. La Clubul Studenților din municipiul Târgoviște are loc, începând cu ora 11.00, Conferința Extraordinară de alegeri a PSD Dâmbovița, moment care va decide noua conducere a organizației județene. Se luptă pentru funcția de președinte actualul ocupant al scaunului – Rovana Plumb și deputatul Corneliu Ștefan.

Echipele de sprijin sunt împărțite și ele. Plumb merge la braț cu Alexandru Oprea – președinte executiv și Carmen Holban – secretar, iar Ștefan îi are alături pe Titus Corlățean – președinte executiv și Cristian Stan – secretar. La rândul lor, 32 de social-democrați se luptă pentru 17 locuri de vicepreședinți.

Alegerile de astăzi se întâmplă mai mult din voia conducerii centrale. Președintele interimar, Marcel Ciolacu, așteptat și el astăzi la Târgoviște, i-a transmis Rovanei Plumb că vor avea loc alegeri la Dâmbovița, după mai multe amânări/anulări pe parcursul anului trecut. Devenise evident pentru toată lumea că cel mai mare opozant al organizării de alegeri în filială era chiar Rovana Plumb.

Astăzi, acest lucru nu mai poate fi evitat. Se anunță o conferință incendiară, cu discursuri extrem de puternice, necruțătoare. Și, cel mai important, pentru prima oară, nimeni nu știe 100% cine va câștiga.

Vom transmite aici cele mai importante momente ale Conferinței extraordinare, în timp real, în sistem live-text.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.