Primarul municipiului Târgoviște, replică la acuzațiile pe proiectul de centură!

cristian stan - cosmin bozieru 2

S-a întâmplat ieri, în cadrul unei conferințe de presă a UNPR Dâmbovița (la care publicația Politica Broaștei nu a fost invitată), ieșirea la rampă a președintelui UNPR Târgoviște, Sebastian Marin, cu acuzații la adresa primarului interimar al municipiului Târgoviște, Cristian Stan, pe proiectul centurii ocolitoare.

Despre proiect s-a scris și se va mai scrie suficient. O recapitulare necesară puteți urmări AICI.

Aceeași recapitulare a făcut-o primarul Cristian Stan astăzi, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o alături de viceprimarul Cosmin Bozieru. Stan a arătat că, de la momentul preluării atribuțiilor de primar, a urgentat atribuirea contractului de lucrări pentru restul de 75% rămas neexecutat din centură:

Am făcut tot ce-am putut pentru a merge mai departe cu acest proiect. Am inițiat procedura de licitație publică, am semnat contractul, am dat ordinul de începere a lucrărilor. (…) Este foarte greu de presupus ca, în numai 6 luni de zile, să poți finaliza un proiect care nu s-a finalizat timp de 6 ani. Și este nedrept și incorect să acuzi în acest moment Primăria municipiului Târgoviște, actualul Executiv, de acest lucru.

Mai mult, primarul interimar spune că societatea care a câștigat contractul de lucrări și nu-l onorează va răspunde penal pentru acest lucru:

Constructorul pe acest proiect va trebui să suporte rigorile penale, fără niciun fel de discuție. Nu finalizează acest proiect, va trebui să răspundă de ce a declarat că are capital de lucru de 20 de milioane lei, aspect care a reprezentat un element de calificare și de selecție în vederea atribuirea contractului de lucrări. În același context, nu poate fi imputabil sub nicio formă Primăriei Târgoviște faptul că, la licitație, s-a prezentat un singur ofertant. Mă adresez celor care m-au acuzat: căutați vinovați în orice altă parte!

Primăria Târgoviște a trimis inclusiv o notificare de reziliere societății contractante, fără niciun rezultat.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.