Români la cules de sparanghel / Titus Corlățean, atac dur : A fost o operațiune specială de transport, cu ordin să nu oprească pe nimeni!

Senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului și președinte executiv al PSD Dâmbovița, taxează dur „operațiunea” prin care aproximativ 2.000 de români au fost aduși în aeroportul Cluj pentru a fi trimiși la muncă sezonieră în Germania (mai precis, la cules de sparanghel, ceapă și căpșuni). Imaginile surprinse sunt revoltătoare, cu mii de oameni îngrămădiți pe aeroport, fără să respecte minime reguli de precauție dictate de pandemia cu coronavirus.

Senatorul spune că ce a făcut Guvernul, ca să mulțumească solicitarea Germaniei („fratele mai mare”) se cheamă abuz, prin faptul că a dirijat transportul oamenilor din diferite județe către Cluj, pe timpul nopții, deși acest lucru este interzis prin ordonanță militară. Mai mult, gestul e condamnabil în contextul în care avem stare de urgență (urmează a fi prelungită) și nu se creează niciun fel de alternativă pe piața forței de muncă din România pentru ca oamenii să nu mai dorească să muncească în alte țări, în condiții foarte dure.

Titus Corlățean:

Când ceri cetățenilor României să respecte regulile de distanțare socială, să stea izolați acasă, când impui credincioșilor să nu meargă la biserici în această perioadă, nici măcar de Paști – și, până la urmă, e corect așa – dar, în același timp, realizezi operațiuni speciale de transport, noaptea, între 02.00 și 06.00 dimineața, când aceste transporturi sunt interzise, tu faci aceste transporturi ca să-i trimiți pe oamenii ăia la Cluj, ca să-l mulțumești pe „fratele mai mare”. Deci tu încalci ordonanța militară și, mai rău decât atât, dai dispoziții – pentru că a fost ordin foarte clar către Poliție, Jandarmerie – să nu oprească prin filtru aceste transporturi – acestea sunt abuzuri. Aceste lucruri, dubla măsură nu pot fi acceptate în funcție de interesul tău politic de guvernare, președinte Iohannis și premier Orban.

Senatorul PSD a spus că va reflecta foarte atent cu dacă va vota pentru prelungirea stării de urgență, atunci când decretul președintelui va ajunge în Parlament.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.