Se reiau lucrările la centura municipiului Târgoviște! Săptămâna viitoare – semnarea contractului de execuție!

centura targoviste

Săptămâna viitoare se va semna contractul de execuție și se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru ceea ce a rămas de executat (73%) din centura municipiului Târgoviște, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul interimar Cristian Stan:

Acest proiect trebuia terminat în luna august 2012. Din păcate nu s-a reuşit acest lucru. Încă din luna octombrie 2011 echipa de implementare a proiectului a făcut o solicitare de reziliere a contractului cu cel care a adjudecat iniţial contractul de execuţie de lucrări. Din păcate, această reziliere s-a produs 9 luni mai târziu. Cred eu că la momentul respectiv am pierdut timp preţios pentru a putea finaliza acest proiect.

În orice caz, în acest moment sunt în măsură să spun că toate procedurile privind încheierea contractului de lucrări pentru proiectul „Modernizarea şi reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgovişte” au fost finalizate. Suntem în faza de semnare a contractului. Am solicitat deja constructorului ca săptămâna viitoare, marţi, să se prezinte în vederea semnării contractului şi pentru a ne pune la dispoziţie încă două documente, în formă autentică, care mai sunt necesare ca şi formalităţi pentru semnarea contractului. Săptămâna viitoare cred că voi semna Ordinul de începere a lucrărilor pentru acest proiect.

Câştigătorul procedurii de achiziţie este asocierea dintre SC Good Prod SRL şi SK-13 Pastroy JSC, valoarea contractului fiind de 63,3 milioane lei cu TVA. Subcontractanţi declaraţi sunt SC Consinit SRL (pentru lucrări de drumuri şi lucrări de apă-canal) şi SC Drum Art SRL (pentru execuţia de poduri). Cristian Stan:

Bineînțeles că este un termen foarte, foarte strâns. Noi intenţionăm, cu ajutorul constructorului, să atingem undeva la 80% din proiect, pentru ca, în eventualitatea unei prelungiri cu 6 luni a Programului Operațional Regional, putem beneficia şi anul viitor, până la jumătatea anului, de cheltuieli eligibile. Deci, trebuie să avem un anumit stadiu de execuție și eu zic că e foarte important dacă semnăm contractul în acest moment și putem merge peste 75%, care reprezintă, din informațiile pe care le avem în momentul de față, pragul minim în funcție de care se poate merge și până la jumătatea anului viitor cu cheltuieli eligibile. Situaţia de la Târgovişte nu este singulară. O altă posibilitate ar fi ca acest proiect să fie fazat, în sensul să mergem pe POR-ul acesta şi să putem să beneficiem de continuarea proiectului pe POR 2014-2020.

Managerul de proiect, Daniela Popa, a declarat că lucrările vor demara cu intensitate pe zonele considerate a fi prioritare în momentul de față:

Ca modalitate de lucru, după darea ordinului de începere a lucrărilor, intenţionăm să atacăm trei fronturi considerate ca fiind priorități zero pentru acest proiect şi mă refer la dublarea podului de la Teiş, la zona virgină, respectiv canalul Ialomiţei, unde avem 1,3 km de drum care vor fi realizaţi de la zero, şi cea de-a treia – Calea Ialomiţei, zona Bazei de Agrement, unde avem o problemă legată de canalizare pe proiectul Complex de Nataţie.

Pentru aducere aminte și înțelegerea mai corectă a slăbiciunilor acestui proiect, iată un scurt istoric cu pașii care au determinat gravele probleme din acest moment!

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.