Strategia de dezvoltare a județului Dâmbovița, trecută și prin filtrul oamenilor de afaceri

strategia de dezvoltare a judetului dambovita (1)

În urmă cu 2 săptămâni era prezentată și pusă în dezbatere publică varianta actualizată a Strategiei de dezvoltare a județului Dâmbovița pentru perioada 2012 – 2020, document esențial pentru planificarea din partea autorităților locale a direcțiilor de dezvoltare și accesare de bani europeni pe ciclul financiar 2014 – 2020.

Și dacă atunci evenimentul era adresat, în mod aparte, primarilor, viceprimarilor, reprezentanților GAL-urilor, a fost convocată astăzi o ședință a Consiliului Județean, care a avut drept punct  pe ordinea de zi o nouă dezbatere a Strategiei, fiind invitați oameni de afaceri, reprezentanți ai marilor agenți economici cu activitate în Dâmbovița, interesați în mod direct de cum se dezvoltă județul pe termen mediu și lung.

Au participat: Adrian Țuțuianu – președinte CJ Dâmbovița, Marin Antonescu și Adrian Dumitru – vicepreședinți, consilierii județeni, Antonel Jîjîie – subprefect, Cristian Stan – viceprimar al municipiului Târgoviște, reprezentanți ai mai multor societăți comerciale: Renault – Titu, Otelinox, Carpatcement, Metaplast, Arctic, Supercom, Metaplast, Sun Garden ș.a.

O paranteză deschisă și un comentariu în dreptul prezenței parlamentarilor. Ieri, senatorul Valentin Calcan a lansat un apel la efort comun din partea tuturor parlamentarilor dâmbovițeni, indiferent de partid, efort care să înceapă cu participarea la dezbaterea Strategiei. Au fost astăzi în sală: Valentin Calcan (PSD), Leonardo Badea (PSD), Ionuț Săvoiu (PSD) și Florin Popescu (independent).

Ca și data trecută, a fost expusă o sinteză a Strategiei actualizate de dezvoltare a județului, pe marginea căreia au avut loc intervenții din partea oamenilor politici și de afaceri. Opiniile, propunerile și criticile rostite au fost notate și au primit răspunsuri din partea executivului CJD, cu angajamentul că unele din ele vor face parte din acțiunile prioritare pentru perioada următoare.

Adrian Țuțuianu: Actualizarea Strategiei va fi aprobată prin hotărâre de consiliu. Tot ce s-a discutat astăzi, ce s-a discutat în urmă cu 2 săptămâni la întâlnirea cu administrația, cu primarii și ce alte lucruri ne-au mai fost comunicate între timp de către unitățile administrativ-teritoriale din județ va fi atașat și încorporat în Strategie. Dacă sunt și alte lucruri, care astăzi nu s-au discutat, suntem deschiși, cu rugămintea să le comunicați în timp util.

Documentul Strategiei actualizate poate fi consultat AICI!

Onoare muncii!

strategia de dezvoltare a judetului dambovita (3) strategia de dezvoltare a judetului dambovita (5)cristian stan - vlad oprea strategia de dezvoltare a judetului dambovita (6) strategia de dezvoltare a judetului dambovita (7) strategia de dezvoltare a judetului dambovita (9) strategia de dezvoltare a judetului dambovita (10)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.