Tabără internațională de pictură „Târgoviștea veche” (detalii)

AFIS TABARA PICTURA 2018 - BUN

În perioada 24 iunie – 1 iulie 2018, la Târgovişte, se va desfăşura ediţia a II-a a Taberei Internaţionale de Pictură Târgoviştea Veche organizată de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Scopul taberei este acela de a dezvolta competenţele artistice ale participanţilor, prin legătura directă cu universul istoric al vechii cetăţi de scaun de la Târgovişte. Prin iniţierea acestei tabere, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa îşi propune să contribuie la revitalizarea artelor vizuale, încurajând dialogul intercultural.

Timp de o săptămână, Târgoviştea va fi loc de întâlnire şi de creaţie pentru nouă artişti din ţară şi din străinătate, care vor lua contact cu mărturiile trecutului istoric, evidenţiate de elementele arhitecturale prezente la Curtea Domnească, dar şi de obiectivele turistice din împrejurimi şi din alte localităţi ale judeţului Dâmboviţa.

Artistul plastic Mihai Şerbănescu, expert la clasa de pictură a Şcolii Populare de Arte “Octav Enigărescu”, a cărui reputaţie artistică este recunoscută la nivel naţional, va fi amfitrionul taberei.

Deschiderea taberei va avea loc luni, 25 iunie 2018, la ora 14:00, la Curtea Domnească.

Lucrările realizate în cadrul taberei de pictură vor face obiectul unei expoziţii al cărei vernisaj se va desfăşura sâmbătă, 30 iunie 2018, la ora 18:00, tot la Curtea Domnească.

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.