VOINEȘTI: Se lucrează la sistemul centralizat de canalizare! Apelul primarului

Sandu Gabriel Gamba

Ziceam acum câteva zile că se dezvoltă comuna Voinești pe bani europeni, 5 proiecte urmărindu-și bunul sfârșit anul ăsta. Le găsiți explicate AICI.

Treburile comunei nu se opresc, însă, la bani europeni și trec pe finanțare guvernamentală. Pe strada principală a satului Voinești au fost reluate, începând cu luna martie, lucrările la sistemul centralizat de canalizare. Proiectul se derulează prin Administrația Fondului de Mediu și constă în realizarea a 7,8 km de rețea de canalizare, bașca montarea unei stații de epurare moderne. Valoarea totală eligibilă se ridică la 4.100.000 lei: 95% de la bugetul de stat și 5% de la bugetul local. Din ăia 7,8 km, 4 km merg pe străzi laterale și 3,8 pe Principală. Din momentul începerii lucrărilor (sfârșitul anului 2012) până anul trecut, s-a realizat rețeaua de pe străzile laterale. Intră acum buldozerele și excavatoarele pe Principală și închid proiectul.

Primarul comunei, Gabriel Sandu (Gambă), crede că lucrările se vor finaliza în 2014. Până atunci, însă, face apel la răbdarea oamenilor și le cere să aștepte puțin înainte să-și dea drumul la nervi că au deranj la poartă:

Lucrările de introducere a țevilor de canalizare necesită săpături și operațiuni tehnologice făcute în fața proprietăților dumneavoastră, însă pe domeniul public al comunei. Prin urmare, deoarece pe acest spațiu au fost amplasate, de-a lungul timpului, fie podețe betonate, fie au fost plantați arbuști ornamentali, la momentul efectuării lucrărilor de canalizare este posibil ca aceste obstacole de pe domeniul public să fie momentan deranjate sau parțial îndepărtate, fiindcă nu există altă modalitate de îngropare a conductei. Constructorul, prin contract, va aduce terenul la starea inițială.

Să mai zicem, pentru propagandă, că în județul Dâmbovița avem 11 obiective de alimentare cu apă și canalizare derulate prin Administrația Fondului de Mediu. Se fac demersuri de la „județ” pentru alocarea unei sume de aproximativ 10 milioane lei în 2014 față de cei 4,37 alocați anul trecut.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.