Zilele Cetății Târgoviște: Ședință festivă la Curtea Domnească (foto)

Unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul Zilelor Cetății Târgoviște l-a reprezentat ședința festivă a Consiliului Local Municipal, organizată în Sala Tronului de la Curtea Domnească. Ședința a urmat slujbei de la Catedrala Mitropolitană, în sfânta zi a Nașterii Maicii Domnului și procesiunii tradiționale.

La ședință, au rostit mesaje de felicitare pentru sărbătoare orașului IPS Părinte Mitropolit Nifon, primarul Cristian Stan, senatorul Adrian Țuțuianu, președintele CJD – Daniel Comănescu.

Momentul culminant a fost acordarea titlurilor de „Cetățean de onoare” al municipiului pentru toți veteranii de război târgovișteni (din al doilea război mondial).

Cristian Stan:

Zilele Cetății înseamnă ceva mai mult decât un eveniment festiv, o petrecere în aer liber. Înseamnă bucuria sinceră a unei comunități întregi, spiritul pozitiv pe care-l degajă aceste ziduri istorice, cu trecutul lor uriaș în temeiul căruia ne bucurăm de acest prezent. Înseamnă prietenie fără frontierele clasice și, cumva, regăsirea tuturor. Este, dacă vreți, însuflețirea acelui concept la care eu, personal, țin foarte mult: Târgoviștea, ca o Casă!

Cred că insistența pe această simbolistică nu trebuie slăbită, cu atât mai mult cu cât suntem într-un an de maximă responsabilitate istorică. Centenarul Marii Uniri ne obligă la conștientizarea unor răspunsuri pe care suntem datori să le dăm înaintașilor. Dacă, atunci, principiile unității de neam, integrității teritoriale și suveranității naționale au răzbit și au rupt orice despărțire interioară de orice fel (politică, socială etc), cu atât mai mult ar fi păcat să nu onorăm și noi acel moment istoric uriaș.

O mică parte de recunoștință pe care o putem aduce este, în acest context, onorul adus tuturor veteranilor de război târgovișteni (din al doilea război mondial), oameni care, asemenea celor de la 1918, au mers pe câmpul de luptă cu trupul și spiritul adus sacrificiu acelorași idealuri. Acordarea titlurilor de „Cetățean de onoare” acestor oameni incredibili nu face decât să așeze pe drumul firesc și corect părticica noastră de contribuție la Centenar.

Le mulțumesc colegilor mei pentru că au înțeles această propunere a mea și au fost de acord. Le mulțumesc tuturor celor din Primăria Târgoviște, le mulțumesc partenerilor noștri, reprezentanților instituțiilor județene și așa mai departe. Dar, dincolo de toți, le mulțumesc târgoviștenilor care dau viață acestui oraș. Pentru ei suntem datori să muncim în continuare cu aceeași seriozitate și să continuăm tranformarea în bine a municipiului – reședință!

Vă salut cu respect pe toți și spun încă o dată „La mulți ani, Târgoviște și Târgovișteni, oriunde v-ați afla”!

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.