25 milioane lei de la MDRAP: Județul Dâmbovița, în primele 5 alocări din țară!

tutuianu

La întâlnirea cu primarii din județ, care a avut loc vineri, 14 martie, președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a abordat și subiectul alocării de fonduri pe OUG 28/2013 (ordonanță care a preluat investițiile fostelor HG 577/1997, OG 7/2006 și OG 40/2006). În 2014, județul Dâmbovița primește cea mai mare sumă din ultimii ani de la ministerul lui Liviu Dragnea – 25 milioane lei.

Zice Țuțuianu:

Am văzut pe unii care circulă prin județ și vă spun tot felul de povești: că bagă ei la finanțare, c-aduc ei bani, c-aduc ei pe dracu…

Consiliul Județean Dâmbovița face propunerile de alocare a sumelor, ținând cont de criteriile pe care ni le stabilește Ministerul Dezvoltării, că el dă banul.

După propunerile Consiliului Județean, se emite un ordin al ministrului cu alocarea sumelor, iar sumele vor veni în două-trei tranșe, cum s-a întâmplat totdeauna, până la sfârșitul anului.

Condițiile stabilite de MDRAP au în vedere, înainte de orice, stadiul fizic al investițiilor. Spune adresa ministerului: Vă comunicăm că, în baza acordurilor internaționale cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană, prioritizarea acestui an va avea ca prim criteriu stadiul fizic al obiectivelor, respectiv vor fi considerate prioritare pentru finanțare:

  • cele cu peste 60% grad de execuție, pentru obiectivele din domeniul alimentare cu apă și canalizare;
  • cele cu peste 70% grad de execuție pentru obiectivele din domeniul drumuri, poduri și podețe.

Mai departe, primarii + constructorii care au proiecte pe OUG 28 au fost convocați luni, 17 martie, la sediul CJD. Se vor stabili câteva chestiuni de bază: investițiile care se finanțează anul acesta, când se dau ordine de începere a lucrărilor și termenele de punere în funcțiune.

Țuțuianu a închis subiectul cu o dedicație pentru cei care sunt odihniți și vorbesc aiurea: Avem printre cele mai mari alocări din România. În primii 5 suntem.

Onoare muncii!

—————————————————-

CITEȘTE ȘI: Țuțuianu, răspuns la criticile că nu deschide proiecte noi

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.