Adrian Țuțuianu, prima conferință de presă după excluderea din PSD. Pașii juridici următori și zvonurile privind plecarea la alt partid

Senatorul Adrian Țuțuianu a organizat astăzi, la cabinetul său parlamentar din municipiul Târgoviște, prima conferință de presă după excluderea din Partidul Social Democrat. A dat răspunsuri la toate întrebările născute după decizia CEx și a anunțat care-i sunt pașii următori din punct de vedere politic.

Primul subiect: pașii juridici pe care îi va parcurge împotriva deciziei CEx și zvonurile privind plecarea la alte partide:

În primul rând, sigur că mă aflu într-o situație personală dificilă. Excluderea din Partidul Social Democrat înseamnă punerea între paranteze a 20 de ani de muncă în PSD, în viața politică județeană și națională, 20 de ani la care nu am de gând să renunț foarte ușor. De aceea, vreau să vă informez, mai întâi de toate, că, deși suntem la 11-12 zile de la data aplicării sancțiunii, nici până astăzi hotărârea Comitetului Executiv Național nu mi-a fost comunicată; nici mie, nici Organizației Județene. De asemenea, nu a fost comunicată nici hotărârea privind desemnarea unuui președinte interimar.

A doua chestiune: dat fiind refuzul de a comunica aceste hotărâri, am decis și am promovat ieri contestația împotriva hotărârii, așa cum ea este cunoscută din spațiul public, urmând ca eventuale adăugiri să aduc la această contestație dacă cineva, vreodată, va binevoi să-mi comunice hotărârea. 

În al treilea rând, tot ieri am înregistrat la Tribunalul Dâmbovița o cerere de suspendare e executării hotărârii CEx din data de 05.11.2018, hotărâre prin care s-a dispus excluderea subsemnatului. Am cerut, pe cale de ordonanță președințială, suspendarea acestei hotărâri până la pronunțarea unei hotărâri definitive în dosarul de fond, care are ca obiect cererea de anulare a hotărârii CEx.

Pentru a pune capăt zvonisticii din județ, vreau să vă spun câteva chestiuni de principiu:

  • Am fost, sunt și voi fi un om ce centru-stânga. 
  • Am să uzez de toate mijloacele statutare și legale pentru a reveni în PSD.
  • Nu am negociat, nu negociez și nu intenționez să negociez pentru trecerea la vreun partid politic: nici la PRO România, nici la ALDE, nici la PNL, nici la UDMR, nici la Partida Romilor. Voi rămâne senator independent până când voi epuiza toate căile de atac care mi-ar permite o reîntoarcere în PSD. Toată această zvonistică privind trecerea mea la un alt partid este dirijată și aruncată pe piața politică dâmbovițeană de camarila care însoțește astăzi pe doamna Rovana Plumb și pe securistul Oprea, în ideea de a bulversa și mai mult lucrurile în Organizația Județeană.
  • Este grav că o Organizație cu rezultate excelente este astăzi distrusă din ambițiile unor oameni, care nu mai au capacitatea să discearcă între critica fundamentată a modului cum este condus partidul și se derulează guvernarea și o acțiune ostilă partidului. Ceea ce am făcut eu se încadrează perfect în limitele statutare și nu cred că este normal ca, la 30 de ani de la revoluție, cineva să fie exclus din partid pe motiv de delict de opinie.

Senatorul a făcut și o prezentare a argumentelor pe care și-a întemeiat acțiunile de contestare (conferința integrală o puteți parcurge aici).

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.