Constantin Ana și-a anunțat candidatura pentru Primăria Pucioasa, în 2016!

pucioasa (9)

Se întâmplă, începând de astăzi, confirmarea unei informații care circula de mai multă vreme pe străzile din Pucioasa: Constantin Ana, consilier județean și director al RAR Dâmbovița, își anunță candidatura pentru funcția de primar al orașului, la alegerile din 2016.

Momentul anunțului vine odată cu Zilele Orașului, sărbătoare care a început vineri și se încheie în această seară. Ana le-a transmis puciosenilor un pliant de prezentare și un mesaj în liniile căruia își explică decizia și argumentele care l-au convins să-și asume candidatura. Nu lipsesc referirile critice la haosul administrativ care guvernează astăzi Primăria sau disprețul actualului edil, Dănuț Bădău, față de comunitate.

Dragi prieteni,

Mesajul meu către dumneavoastră pornește cu emoție și convingere, în același timp. Emoție – pentru că nu e ușor să le vorbesc oamenilor în mijlocul cărora am crescut și m-am educat. Convingere – pentru că am încredere în voi și în capacitatea de a „citi” un om dincolo de cuvinte. Eu sunt Ana Constantin Emilian, locuitor al orașului Pucioasa, legat cu familia și întreaga viață de acest oraș față de care am o datorie.

Și acesta este sensul demersului meu. Încurajat de cele mai puternice argumente și din dorința de a răspunde într-un fel conștiinței și apartenenței la această comunitate, vreau să vă anunț intenția mea de a candida pentru funcția de PRIMAR al orașului Pucioasa.

Am judecat cu mintea și cu sufletul înainte să iau această decizie. M-am consultat cu familia, am vorbit cu prietenii, am analizat de zeci de ori ideea înainte de a mi-o asuma. Dar dincolo de orice, am privit în jurul meu și m-am întristat. Oglinda ultimelor două mandate de primar în Pucioasa este, din păcate, una murdară, urâtă și bolnavă.

Îmi aduc aminte cum, în anii de facultate, mândria mea de puciosean era întreținută de felul în care colegi, profesori, oameni din alte părți ale țării vorbeau despre orașul nostru. Erau cuvinte frumoase și sincere, care îți insuflau un fel de patriotism autohton nealterat. Acele cuvinte s-au pierdut, însă, în ultimii ani, s-au risipit într-un haos administrativ jenant și s-au transformat în ocări la adresa comunității. Dar ce vină are comunitatea pentru că o administrație defilează sub steagul disprețului față de oamenii simpli? Ce vină are comunitatea pentru că administrația tratează cu lehamite solicitări legitime ale cetățenilor? Ce vină are comunitatea pentru că administrația este incompetentă și lacomă, sfidătoare și disprețuitoare? În sfârșit, ce vină are comunitatea, ce vină aveți dumneavoastră pentru că un primar nu-și respectă locuitorii și îi tratează ca un moșier pe argații lui?

Nu, dragi prieteni, vina nu e a comunității și ar fi nedrept ca aceste pete să se răsfrângă asupra noastră din cauze care nu ne aparțin.

Și atunci, ce ne rămâne de făcut? Să ne resemnăm și să privim în continuare la degradarea iremediabilă a acestui oraș? Să ridicăm din umeri și să ne predăm unui sistem care atât așteaptă? Să închidem ochii și să suportăm în continuare mojicia și lipsa de respect a unui primar învechit în rele?

Eu cred că nu astea sunt răspunsurile pe care le vrem pentru noi, pentru părinții și copiii noștri și pentru toți aceia care mai au un strop de speranță în dezvoltarea acestei urbe. Este motivul pentru care mi-am asumat candidatura pentru funcția de PRIMAR la alegerile din 2016 și vreau să vă am pe toți parteneri în această provocare.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știți despre mine e acela că sunt, probabil, un politician atipic și incredibil de sincer. Nu vă voi promite că o să mut munții din loc, nu vă voi vinde iluzii cu lapte și miere și nici minciuni prefabricate. Eu sunt trăitor în mijlocul vostru și obrazul meu trebuie să rămână nepătat! Ce vă pot promite, totuși, este o altfel de abordare, un parteneriat de suflet între mine și dumneavoastră. Vreau ca relația Primar – Comunitate să redevină una civilizată și deschisă tuturor! Vreau și cred că pot să transform Primăria din cazemata care este astăzi într-o instituție transparentă, subordonată cetățeanului și nevoilor acestuia. Eu vin la Primărie nu doar ca să câștig niște alegeri, ci pentru a construi o echipă dedicată trup și suflet, 24 de ore din 24, acestei comunități!

Dar pentru asta, repet, e nevoie de susținerea și parteneriatul vostru. Dacă vă voi avea alături de mine, sunt convins că nimeni și nimic nu poate să ne oprească! Dacă vom decide că acesta e drumul corect, nimeni și nimic nu vă va putea deturna votul! Dacă vom decide că suntem o echipă, nimeni și nimic nu ne va atinge!

Cred în comunitatea oamenilor din Pucioasa, cred în puterea lor de a mai spera, măcar o dată, și cred, ca nimeni altul, că merităm ceva mai mult pentru orașul nostru. Despre proiecte și planuri de viitor, vom avea timp să discutăm în săptămânile și lunile care urmează. Acum e timpul să dăm un semnal categoric că Pucioasa își depune candidatura pentru a redeveni orașul frumos de odinioară.

Cu sinceră prietenie,

Ana Constantin Emilian

La deschiderea Zilelor Orașului Pucioasa, Constantin Ana i-a avut alături pe mai mulți colegi din conducerea județeană a PSD, începând cu președintele Adrian Țuțuianu, senatorii Leonardo Badea și Valentin Calcan, consilierul județean Corneliu Ștefan, fostul președinte CJD – Gheorghe Ana.

 Onoare muncii!

pucioasa (2) pucioasa (3) pucioasa (6) pucioasa (7) pucioasa (8) pucioasa (10) pucioasa (11) pucioasa (12)

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. DINUT GHEORGHE says:

    santem ,, TERMINATI ,, DIN 1989 PANA ACUM SI DE ACUM INCOLO TOT ,, FAMILIILE ,, PANA NU SE FACE CA IN ISLANDA ROMANIA O SA DEVINA O GROAPA DE GUNOI

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.