Primăria Târgoviște depune astăzi 2 proiecte majore pentru finanțare europeană: Școala nr. 13 Matei Basarab și Școala nr. 8 Mihai Viteazul (detalii)

cristian stan (2)

Început puternic de an pentru administrația municipală. Astăzi au trecut prin ședința Consiliului Local 2 proiecte care vor fi depuse (tot astăzi) pentru finanțare la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia. Este vorba de investiții majore în infrastructura educațională pentru 2 școli din municipiu: Școala Gimnazială nr. 13 „Matei Basarab” din microraionul 3 și Școala Gimnazială nr. 8 „Mihai Viteazul” din micro 9. Proiectele pentru ambele unități prevăd lucrări foarte mari de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a infrastructurii.

Documentele sunt depuse astăzi pentru finanțare europeană prin Programul Operațional Regional, Axa 10, la numai o zi după lansarea cererii de proiecte (ieri, ora 12.00).

Valoarea totală a proiectului pentru Școala „Matei Basarab” este de 22.223.977,79 lei, iar pentru Școala Mihai Viteazul – 18.496.227,26 lei.

Primarul Cristian Stan a pledat pentru nevoia acută de investiție în cele 2 unități, anunțând că proiectele rămân depuse și pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II), urmând ca, în funcție de cum vor obține finanțarea, să decidă sursa: Este foarte, foarte important să rezolvăm problema celor 2 școli, care sunt, practic, singurele opțiuni educaționale din cele 2 cartiere.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.