Reacție la protestul unor angajați DAS Târgoviște: Sporuri fără noimă! Factori de risc: plictiseală, apatie, moleșeală!

Aproximativ 80 de angajați Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgoviște au organizat, astăzi, prin intermediul Sindicatului „Valahia”, o acțiune de protest în fața Primăriei. Demersul vizează acordarea unor sporuri salariale pentru condiții de muncă, sporuri care le-au fost tăiate după ultimul buletin de expertiză emis de către DSP.

Primarul Cristian Stan a coborât în fața protestatarilor și le-a explicat situațiile specifice în care nu se mai acordă sporuri, oferind, apoi, detalii în cadrul unei conferințe de presă, chiar la sediul DAS Târgoviște. În mesajul său, edilul spune că respectă munca salariaților DAS, dar nu poate fi de acord cu acordarea unor sporuri pentru riscuri inexistente, în disprețul legii și al bunului simț:

În primul rând, respect cu adevărat munca tuturor celor care lucrează la DAS, am fost și sunt alături de ei în toate solicitările care țin de îmbuntățirea condițiilor de lucru, infrastructură etc. Nu există niciun comentariu în privința asta.
Mai departe, însă…
Sunt un primar cu capul pe umeri și treaba mea e să gestionez cu responsabilitate și în respectul legii sarcinile financiare ale instituției. Nu vreau să intru în detalii, dar NU POT SĂ FIU DE ACORD CU SPORURI SALARIALE CARE NU SE JUSTIFICĂ. Nu pot să dau sporuri de 15% pentru cineva care spune că „e supus apariției oboselii și surmenajului, ceea ce duce la APATIE❗️ PLICTISEALĂ❗️ MOLEȘEALĂ❗️”. Cum??? Ăsta e factor de risc? Că un angajat se plictisește? Nu vreau să fiu dur în cuvinte, dar nu cred că oameni care muncesc cinstit în orașul ăsta pot concepe așa ceva.
Pentru un spor de până la 15%, trebuie să se constate existența a cel puțin 4 factori de risc. În buletinul de determinare prin expertizare emis de DSP Dâmbovița există un singur (1) factor de risc. Drept pentru care, NU, eu nu pot să fiu de acord cu acordarea unor sporuri fără noimă. Nu mă lasă legea, nu mă lasă bunul simț.
Și încă ceva: în 10 ani de zile (2011 – 2021) nu au existat boli profesionale sau accidente la locul de muncă la personalul Direcției de Asistență Socială. Q.E.D.
.
Mai departe, foto care evidențiază „riscurile și condițiile vătămătoare” din sistemul de asistență socială târgoviștean, de natură să determine sporuri!
Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.