Senatorul Calcan, declarație politică despre noul Cod Fiscal: Cine dorește să construiască o afacere știe de astăzi cât vor fi impozitele și peste trei ani!

calcan

Senatorul PSD Dâmbovița, Valentin Calcan, a depus, la începutul săptămânii, o declarație politică pe tema dezbaterilor proiectului de nou Cod Fiscal. Parlamentarul zice, mai întâi, că momentul reprezintă un gest de normalitate, apreciind apoi, pe conținut, prevederile Codului:

Oricine dorește să construiască o afacere știe încă de astăzi cât vor fi impozitele și anul viitor, și peste doi ani, dar și peste trei ani de zile.  Faptul că se prevede o reducere a  contribuției de asigurări sociale la angajat de la 10,5% la 7,5%  sau  că se va reduce contribuția de asigurări sociale la angajator de la 15,8% la 13,5%  este un fapt important de știut pentru întocmirea unui plan de afaceri. La fel de important este eliminarea impozitului pe dividende începând cu 1 ianuarie 2016 și reducerea cotei de impozit pe profit de la 16% în prezent la 14% începând cu 1 ianuarie 2019.

Noul Cod Fiscal nu este important numai pentru oamenii de afaceri ci și pentru fiecare român în parte. Faptul că de la anul TVA va fi 20% în loc de 24% înseamnă un preț mai mic pentru orice produs pe careîl vom cumpăra fiecare dintre noi. Faptul că se va reduce cota de TVA pentru carne, pește, legume și  fructe de la 24% la 9% începând cu 1 ianuarie 2016 înseamnă, din nou, un preț mai mic pe care îl vom achita la casa de marcat.

Declarația completă – AICI!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.