Președintele CJD, replică severă la atacurile lui Volintiru: A început să aibă comportamente tipice de derbedeu!

volintiru-tutuianu

La ultima conferință de presă a PNL Dâmbovița, președintele interimar al filialei, Mihail Volintiru, a aruncat pe piață subiectul achiziționării de către președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a unui pistol marca Browning în dreptul căruia factura arată că s-a plătit suma de 80 de lei. Intenția lui Volintiru urmează o rețetă de succes a manipulării publice: lansarea temei, folosirea numelui ales drept țintă (Țuțuianu, în cazul nostru) și asocierea cu o serie de cuvinte ușor digerabile de audiență (comunist, șpagă, organele abilitate ale statului, parchet, pistol, dna), utilizarea laolaltă a unor informații exacte, pe de o parte, și minciuni evidente, pe de altă parte, astfel încât, la finalul zilei, să rămână un semn de întrebare în chestiune.

Spune interimarul PNL Dâmbovița că a primit de la „un prieten din presă” (din aia centrală) o factură potrivit căreia Adrian Țuțuianu și-a luat un pistol cu glonț marca Browning, factură pe care apare suma de 80 de lei: În această speță, mie îmi miroase a șpagă. Și atunci, cer organelor abilitate ale statului, Inspectoratul Județean de Poliție, Parchetul Dâmbovița și, de ce nu, DNA, că tot e la modă, să verifice dacă Țuțuianu a primit o șpagă pistolul marca Browning, pentru care el n-a plătit decât 80 de lei.

Pe subiect, i-am cerut un punct de vedere și președintelui CJD. Acesta acuză o scurgere de informații din interiorul IPJ Dâmbovița și reproșează modul în care Volintiru a înțeles să poarte bătălia politică:

Adrian Țuțuianu: Am informații suficiente și eu, sunt oameni care știu foarte bine ce s-a întâmplat la IPJ Dâmbovița. Factura, care este reală, a fost scoasă din dosarul de permis de armă, care este depus la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița. Voi sesiza ministrul de Interne și șeful Poliției Române pentru a face o anchetă și a stabili cine și-a permis să scoată documente din dosarul meu personal și să le distribuie președintelui unui partid politic. Nu am nimic de ascuns. Faptul că am un permis de armă și un permis de vânătoare, le-am obținut pe ambele în condiții egale, am susținut examen. Iar pistolul despre care s-a tot vorbit în presa locală este cumpărat, tot în condițiile legii, printr-un magazin de specialitate, de la un prieten foarte bun al meu. Nu are nicio legătură cu niciun fel de alte fapte și niciun fel de conotație de genul celei pe care încearcă s-o dea domnul Volintiru de la PNL. Probabil că Volintiru a constatat că nu-l bagă nimeni în seamă și a început să aibă comportamente tipice de derbedeu.

Onoare muncii!

P.S: Câtă vreme n-o să ne explice cineva de ce un jurnalist care pune mâna pe un subiect de „aur” nu utilizează el însuși informația în interes de serviciu, ci i-o livrează șefului politic, rămânem la părerea (aceeași cu a lui Țuțuianu, sic!) că Volintiru a primit hârtia din interiorul IPJ Dâmbovița.

Comentarii

comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Adrian Țuțuianu, reacție dură la scurgerea de informații din interiorul IPJ Dâmbovița

  2. Pingback: Primele reacții ale șefului IPJ Dâmbovița în cazul scurgerii de informații acuzate de Adrian Țuțuianu

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.