Adrian Țuțuianu: 4 momente critice pentru Ludovic Orban în perioada următoare!

Senatorul Adrian Țuțuianu (PRO ROMÂNIA) analizează provocările pe care noul guvern PNL – Orban le are în față și descrie 4 „momente critice” ale noii puteri:

Aș vrea să subliniez că dl Orban are câteva momente critice, de care mi s-a părut ieri că nu-i pe deplin conștient.

Primul moment critic este acesta al cvorumului de ședință (PRO ROMÂNIA a anunțat că nu participă  în sală la votul pentru noul guvern, din 4 noiembrie – n.r.).

Al doilea moment critic este al cvorumului necesar trecerii guvernului prin Parlament, minim 233 de voturi.

Cel de-al treilea moment critic va veni după învestire. Majoritatea parlamentară pe care o are în spate este subțire. Orice derapaj al unuia sau altuia dintre parlamentari ori absența, pur și simplu, de la lucrări, va face dificilă trecerea prin Parlament a actelor normative pe care și le-a asumat prin programul de guvernare.

Și al patrulea lucru care cred eu că-i foarte important este prestația la guvernare. Sunt obiective multe, care nu pot fi rezolvate într-un an de zile, altele care sunt asumate în relația cu partidele politice care susțin guvernul (votul în 2 tururi pentru primari, alegerea pe listă a președintelui CJ, legile justiției, „Fără penali în funcții publice”), sunt lucruri care vor genera tensiuni în Parlament și, de aici, riscuri mari legate de majoritate.

O guvernare slabă va face bine partidelor de opoziție și, probabil, cei care, astăzi, împrăștie ziare prin județ că ar fi trădat Țuțuianu electoratul, o să-mi mulțumească.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.