Adrian Țuțuianu, declarații după achitarea și atitudinea lui Orban față de DNA din ultima perioadă!

28536837_2118723021478707_1719141657_n

Prezent în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3, președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, a făcut mai multe comentarii în legătură cu unul dintre subiectele zilei – achitarea definitivă a lui Ludovic Orban (PNL) în dosarul creat de DNA. Liderul PSD a subliniat eșecul grav al procurorilor, dar și prestația publică a lui Orban de-a lungul timpului, modul lui de raportare la DNA, schimbat total odată cu dosarul penal:

În primul rând, este un eșec al DNA astăzi. În al doilea rând, trebuie remarcat faptul că dl Orban a avut o conduită oscilantă în ceea ce privește Direcția Națională Anticorupție. Zilele acestea au tot rulat declarațiile dânsului din 2012, 2013 comparativ cu cele de astăzi. În al treilea rând, cred că e bine că avem o soluție dată de justiție.

Nu m-am bucurat niciodată de răul cuiva și cred că o achitare trebuie să determine și pe dl Orban și Partidul Național Liberal, dar și celelalte forțe politice din România să facă o analiză a sistemului judiciar și să îndrepte prin lege, nu altfel, ceea ce se cheamă abuz. Decizia de astăzi are la bază un text care spune că fapta nu este prevăzută de legea penală. Este greu de crezut că un procuror DNA face greșeli atât de mari în cercetarea legii și trimite în judecată un om pentru o faptă care nu e prevăzută de legea penală. Pe vremea când se făceau analize foarte serioase la Parchet, o achitare într-un dosar era o problemă majoră pentru un procuror.

Nu știu dacă dl Orban se va adresa instanței pentru despăgubiri, dar distinsul meu coleg (Dan Vîlceanu, PNL, coleg de emisiune cu Țuțuianu – n.r.) trebuie să cunoască faptul că acele despăgubiri le vom plăti noi toți; așa cum le vom plăti, de exemplu, și în cazul Dan Rușanu, ca să dau un exemplu tot din zona Partidului Național Liberal.

Îmi pare rău că trebuie s-o spun, dar prestația dlui Orban din ultimul an de zile a fost, uneori, jalnică. Și cred că era bine să fi stat departe de ieșitul în stradă și de săritul în sus mai acum vreo 2-3 săptămâni prin piața publică. Această atitudine a dânsului creează o anumită percepție care nu-i este favorabilă.

Onoare muncii!

28767893_2118723281478681_130994328_o

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. moshu49 says:

    iar voi, Țuțuiene, nu mai tîrziu de toamna lui 2016 înfierați cu mînie proletară transferul contribuțiilor de la angajator la angajat conceput de tehnocrați, ca astăzi să bulversați economia cu această… „inginerie financiară”.
    asta ca să nu uităm de ipocrizia politicianului român.
    Mi-e scîrbă! – (by Ruxandra Ţuţuianu) 🙁
    ps: administratore, m-am prins că pe aici n-ai voie să dai în „cel mai iubit dintre dâmbovițeni”, liber de la mine să dilești și comentariul ăsta

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.