Adrian Țuțuianu: Nu cred că Liviu Dragnea poate să rupă din PSD / argumente

Odată cu eliberarea lui Liviu Dragnea și atacul său direct la Partidul Social Democrat, scenariile politice au explodat. Cele mai multe vorbesc de un proiect condus de Dragnea, care să genereze o ruptură de electorat din PSD în plin an electoral 2024.

Pe subiect, a vorbit, în cadrul unei emisiuni online, și liderul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Fostul lider social-democrat, el însuși o victimă a lui Dragnea, nu crede că PSD va avea de suferit:

Eu nu cred că Liviu Dragnea poate să genereze vreun tip de ruptură în Partidul Social Democrat. Cred că-i conștient și el. (…) Nu poate să rupă din PSD. Pesediștii sunt destul de disciplinați și loiali. Exemplul cel mai bun este PRO ROMÂNIA. Victor Ponta a fost, totuși, prim-ministru și un lider adevărat al PSD, Corina Crețu este un europarlamentar respectat, cred că și eu însemn ceva și alții care sunt în PRO ROMÂNIA, dar n-am putut să rupem din electoratul de Stânga, care, de 30 de ani, a votat PSD. Am rupt când era Liviu Dragnea în conducere, pentru că atunci era o nemulțumire mai mare în partid.

Liviu Dragnea nu are lângă el personalități. Codrin Ștefănescu e o caricatură. (…) Nu cred c-ați uitat, după cum n-am uitat nici eu, când a venit în 2018, trimis de Dragnea să mă dea pe mine afară, ce expresii și ce atitudini a avut față de primari, că „fac ceva pe ei” ș.a.m.d. Deci, nu cred că, din punctul ăsta de vedere, există un pericol pentru PSD.

Pe de altă parte, Țuțuianu consideră că unele dintre criticile formulate de Dragnea la ieșirea din arest, chiar dacă interesate, au o anumită acoperire, în sensul că PSD nu se comportă ca un adevărat partid de opoziție, în ciuda tuturor șanselor pe care actuala coaliție de guvernare i le „oferă”.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.