Județul Dâmbovița extinde cooperarea cu Republica Moldova. Întâlnire cu reprezentanții Raionului Ialoveni

ialoveni (1)

Județul Dâmbovița dezvoltă colaborările cu unitățile administrativ-teritoriale din Republica Moldova. Există deja un acord de înfrățire cu Raionul Ștefan Vodă, aprobat și semnat în toamna anului 2012. Acum, parteneriatul se îndreaptă către Raionul Ialoveni, situat în zona centrală a Republicii, la doar 14 km distanță de capitala Chișinău.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute cu reprezentanții Raionului, în frunte cu președintele Lilian Popescu, și au conturat termenii generali ai unei viitoare colaborări, constând în schimb de informații și experiență în domeniul economic, cultural, turistic.

Cea mai dezvoltată în raion este industria vinificației, reprezentată prin 12 fabrici. Se remarcă Întreprinderea de Stat Combinatul de Vinuri de Calitate Mileștii Mici, numită una din cele 7 minuni ale Moldovei. În 2005, bogîția de vinuri păstrată în galeriile subterane ale fabricii a intrat în Guinness Book la categoria „Cea mai mare colecţie de vinuri de calitate păstrate în sticle” (peste 1,5 milioane de sticle de colecție).

Onoare muncii!

ialoveni (2)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.