Declarație de război în an electoral✊ Virgil Guran: Din acest moment, s-a încheiat alianța PNL – PSD în Dâmbovița (declarații pe larg)

Scriam ieri, după ședința Consiliului Județean Dâmbovița sancționată cu absența consilierilor PNL, că „vin alegerile”. Era primul gest de frondă după în peste 3 ani de mandat și, ca atare, trebuie pus în seama anului electoral 2024.

Lucrurile devin și mai clare din acest punct de vedere: PNL Dâmbovița, o „stafie” în toți acești ani, cel puțin în Consiliul Județean, vrea să prindă contur și să se remarce. Pentru că…vin alegerile.

După declarațiile de ieri ale președintelui PSD și CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a venit astăzi replica președintelui PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran. O replică, transformată în declarație de război: alianța PSD – PNL nu mai există în Dâmbovița.

Noi avem primari care conduc 25% din cetățenii dâmbovițeni. Deci, mi s-ar fi părut normal ca 25% din fonduri să meargă către primăriile PNL, să poată să-și rezolve lucrurile. Stupoare! Dl președinte al CJD nu a dorit acest lucru, care era echitabil și, în mod discreționar, a apucat să împartă banii cum a crezut el.

În urma discuțiilor, am ajuns la concluzia că nu putem să participăm la astfel de circ și bătaie de joc, iar consilierii noștri, am stabilit în partid, în semn de protest, nu au participat. (…) Vă spun foarte clar că nu mai tolerăm acest lucru. Până acum, am avut bunul simț și am încercat, prin discuții, să reglăm lucrurile fără să iasă la suprafață, dar văd că se împăunează… Mai nou, toate proiectele naționale, DN 71, DN 7 și altele, sunt realizări ale Consiliului Județean. Mă, prostim lumea?! Ăia sunt bani veniți de la CNAIR, din fonduri europene, n-are nicio treabă Consiliul Județean, decât că trebuie să semneze arhitectul acolo pentru o autorizație. Ne lăudăm cu lucruri de genul ăsta?

Din acest moment, l-am anunțat și pe Corneliu Ștefan, respect alianța la nivel național (…), dar, la nivel de județ Dâmbovița, această alianță s-a încheiat. Nu mai există alianță între noi și PSD. Dacă Corneliu Ștefan consideră că poate să conducă singur și nu ține cont de parteneri, nu ține cont de faptul că avem 13 consilieri județeni, nu ține cont că sunt 23 de primării PNL și are impresia că este feuda lui, greșește. Din acest moment, nu-i mai spun cu frumosul, cu bun simț, la o discuție, ci o să le dau direct la presă. Dacă n-au avut până acum oameni care să spună adevărul în județ, o să aibă.

Îi atrag atenția și lui și vă spun și dumneavoastră: nu mă leg de probleme personale, așa cum au făcut ei întotdeauna, cu atac la persoană. Avem destule și le știți și dumneavoastră, dar nu le scrieți pentru că…nu le scrieți. Eu nu sunt aservit, n-am afaceri cu Consiliul Județean, cu statul, nu depind de absolut nimic și o să-mi fac datoria total să spun exact ceea ce se întâmplă.

Guran s-a referit și la faptul că unii consilieri PNL se scuzau, ieri, la președintele CJD, că nu pot participa la ședință pentru că e „ordin de la partid” și anunță că foarte mulți dintre aleșii actuali nu se vor mai regăsi pe lista viitoarelor alegeri:

Să spună ce consilieri! Sunt vreo 2-3, poate mai mulți, poate jumătate, care n-or să mai fie consilieri județeni. Și nu pentru că merg pe la Corneliu Ștefan la birou, ci pentru că nu se bat pentru primarii noștri și pentru județ, că de-asta sunt consilieri, nu să facă antecameră la Corneliu Ștefan pentru alte interese.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.