În apărarea lui Tudor Gheorghe / Demers inedit în Dâmbovița: toți primarii sunt chemați să analizeze posibilitatea acordării titlului de „Cetățean de onoare” artistului

Scandalul provocat de atacurile suburbane venite, în special, dinspre fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, la adresa lui Tudor Gheorghe, determină consecințe de solidaritate și în județul Dâmbovița.

După ce, la București, la propunerea primarului Gabriela Firea, Consiliul General a votat proiectul de acordare a titlului de „Cetățean de onoare” artistului, astăzi, la Târgoviște, a fost prezentată o inițiativă și mai generoasă. Ea vine dinspre președintele PSD Dâmbovița – deputatul Corneliu Ștefan și vicepreședintele Radu Popa și este o scrisoare deschisă adresată tuturor primarilor din județ, prin care aceștia sunt invitați să analizeze posibilitatea acordării, fiecare în localitatea sa, a titlului de „Cetățean de onoare” lui Tudor Gheorghe.

Radu Popa: Zilele trecute am asistat cu toții la un atac grobian comis de pseudo-politicieni PNL împotriva unui simbol al culturii naționale, dl Tudor Gheorghe. M-am consultat cu președintele partidului, dl deputat Corneliu Ștefan și, împreună, vom adresa o scrisoare deschisă tuturor primarilor de orașe și de comune din Dâmbovița, pe care-i vom invita să analizeze oportunitatea acordării titlului de „Cetățean de onoare” dlui Tudor Gheorghe, în semn de apreciere și protejare a valorilor culturale de patrimoniu.

TEXTUL SCRISORII

„Stimată Doamnă Primar,
Stimate Domnule Primar,

Pe fondul apariției în spațiul public a unor atacuri lansate de pseudo-politicieni liberali la adresa unui simbol cu valoare de patrimoniu al culturii naționale, luând în calcul nevoia de promovare și de protejare a valorilor patrimoniului cultural material dar mai ales imaterial, având în vedere apariția în spațiul public a unor elemente de natură să deformeze percepția publică despre valorile culturale tradiționale, în semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, desfășurată pe mai multe decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc atât în țară cât și în străinătate, ca o dovadă a respectului pentru măiestria artistică și pentru talentul, dăruirea și profesionalismul prin care a contribuit la îmbogățirea culturii naționale și a spiritualității românești,

vă propunem, stimate dnă/dle Primar, să analizați oportunitatea acordării titlului de „Cetățean de onoare” al localității, dlui Tudor Gheorghe.

Considerăm că acordarea distincției ar fi justificată de talentul și de profesionalismul dlui Tudor Gheorghe puse în slujba atât a poeziei culte românești, a muzicii dar și teatrului, pentru contribuția sa importantă la dezvoltarea valorilor tradiționale, pentru promovarea lor în societate prin intermediul culturii, toate acestea fiind gesturi asumate și recunoscute de opinia publică națională.

De asemenea, decizia s-ar justifica având în vedere contribuția deosebită a dlui. Tudor Gheorghe la punerea în valoare a patrimoniului cultural național, prin valorificarea și prin promovarea muzicii culte, dar și pentru dăruirea și profesionalismul de care domnia sa a dat dovadă, timp de decenii, în dezvoltarea artelor”.

     Corneliu ȘTEFAN                                                                   Radu POPA

                Președinte PSD Dâmbovița                                                Vicepreședinte PSD Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.