MORENI: Campanie de semnături pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe străzi și ducerea la adăpost

Se întâmplă la Moreni primul demers concret care vizează una dintre problemele reale ale orașului: câinii fără stăpân de pe străzi. Sunt mulți, sunt abandonați, sunt nesupravegheați, sunt lipsiți de adăpost.

Implicat, deja, în viața comunității locale, președintele PRO ROMÂNIA Moreni, Răzvan Bejan, a trecut la fapte și a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru ca problema să-și găsească o rezolvare. Răzvan spune că municipiul Moreni dispune de un adăpost la standarde europene dar, din motive pe care nimeni nu le cunoaște, nu este folosit.

Am vrut să tragem un semnal de alarmă și să mergem cu un pas mai departe. Și am inițiat o campanie de strângere de semnături, prin care cerem un lucru absolut elementar: să dăm utilitate adăpostului pentru câinii comunitari care există în Moreni și să ne întoarcem la civilizație. E absurd ca, în anul 2020, să mai avem cârduri de câini pe străzi, nemâncați, neîngrijiți. Săracele animale n-au nicio vină și demersul meu vine și în sprijinul lor: să le ducem la adăpost, acolo unde pot avea parte de hrană și îngrijire medicală. E atât de simplu.

Am inițiat și o petiție online, dar am mers și pe stradă, să strângem semnături direct de la morenari. Avem zeci de tabele pline cu semnături, ceea ce ne dovedește că am atins un punct sensibil. Și știm că l-am atins și la nivelul autorităților, iar în perioada următoare o să vedeți că inițiativa noastră aduce rezultate. Vrem, nu vrem, problema câinilor e reală, iar faptul că unii au ignorat-o până acum nu înseamnă că ea nu există.

Oricum, eu voi fi aici în fiecare zi și voi monitoriza pașii care se vor întâmpla în perioada următoare. E un subiect de care o să mă țin cu toată energie până când o să-l văd rezolvat. Orașul merită civilizație, copiii merită siguranță, iar câinii merită, la rândul lor, un adăpost decent.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.