O alianță PSD Dâmbovița – PRO ROMÂNIA pare inevitabilă. Mesajele a 3 lideri social-democrați

de la stânga la dreapta: Gabriel Sandu, Cristian Stan, Marian Țachianu

Alegerea unei conduceri noi la PSD Dâmbovița și îndepărtarea Rovanei Plumb (și a celor din jurul ei) au determinat strângerea rândurilor în organizație. E altă atmosferă, se fac conferințe de presă și, cel mai important, știrile care vin dinspre partid nu mai sunt despre luptele și înjurăturile între colegi.

Singura preocupare determinantă este, acum, câștigarea alegerilor locale. În context, pentru maximizarea șanselor, decizia unei alianțe cu PRO ROMÂNIA pare destul de aproape. Au spus-o astăzi apăsat 3 lideri importanți ai PSD Dâmbovița.

Marian Țachianu, deputat: Cred că trebuie să se facă (o alianță cu PRO ROMÂNIA – n.r.). Din punctul meu de vedere, trebuie să lăsăm liberă această abordare, alegerea să fie la fiecare organizație în parte, cu toate că bine-ar fi să picăm de acord s-o facem la nivel de județ. Este o treabă destul de serioasă, întrucât știți bine că PRO ROMÂNIA s-a desprins din PSD și majoritatea membrilor PRO sunt foști membri PSD. La nivel de județ, ați văzut ce rezultate a obținut Adrian Țuțuianu cu PRO ROMÂNIA, așa că este binevenită o astfel de alianță.

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște: Începem să strângem rândurile și lucrul acesta trebuie să se întâmple și în județul Dâmbovița. Și eu susțin o alianță pe stânga eșicherului politic și trebuie ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid. De altfel, este și opinia dlui președinte interimar Ciolacu; este și părerea cvasitotalității primarilor de municipii-reședințe de județ din PSD. Suntem într-un moment foarte important și sunt convins că, dacă acest pas va fi făcut, veți vedea o forță politică greu de bătut în Dâmbovița.

Gabriel Sandu, primarul comunei Voinești: Am fost considerat (de către vechea conducere – n.r.) un trădător. S-a spus prin diverse cercuri că sunt omul lui Adrian Țuțuianu și vreau să destabilizez organizația. Mă cunoașteți, sunt un om foarte serios. De Adrian Țuțuianu n-o să mă dezic niciodată. Adrian Țuțuianu este și va rămâne prietenul meu. Dar Adrian Țuțuianu este, astăzi, la PRO ROMÂNIA, iar „Gambă” e la PSD. Da, că îmi doresc o alianță de centru-stânga cu PRO ROMÂNIA, ca Partidul Social Democrat să nu riște să rămână un partid izolat la 30-35%, este foarte adevărat. Această alianță o putem face cum a fost USL în 2012.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.