Premierul Sorin Grindeanu, vești importante pentru cele mai mari proiecte de infrastructură ale județului Dâmbovița: DN 7 și DN 71!

sorin grindeanu (4)

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a oferit astăzi, la debutul vizitei în Dâmbovița, 2 vești importante, poate cele mai așteptate din perspectiva proiectelor prioritate ale județului. Anunțurile se referă la cele 2 investiții vitale pe zona de infrastructură rutieră națională – DN 7 Bâldana – Titu (4 benzi) și DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia (4 benzi până la Târgoviște și modernizare până la Sinaia).

Am avut o discuție cu dl președinte Țuțuianu cu privire la drumurile care sunt absolut necesare pentru dezvoltarea județului Dâmbovița, un județ care se află, ca să spun așa, un pic strâns între alte zone mai dezvoltate din punct de vedere economic, fie că vorbim de București, Prahova sau Argeș. Deci, interesul nostru este să oferim toate condițiile astfel încât și Dâmbovița să crească economic.

Una din posibilități este legată de drumul DN 7 Bâldana – Titu și pot să vă spun că estimarea celor de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) este ca până la sfârșitul lunii aprilie să fie lansată procedura de achiziție.

Un alt drum important este Bâldana – Târgoviște – Sinaia. În acest moment, este în curs de actualizare proectul de avizare a studiului de fezabilitate. Toate aceste proceduri vor fi terminate, iar CNAIR estimează că procedura de achiziție publică de proiectare și execuție (împreună) va fi demarată la începutul semestrul II.

Răspunsurile prim-ministrului erau așteptate după ce, în urmă cu 2 săptămâni, senatorul Adrian Țuțuianu îi adresase o interpelare pe aceste subiecte.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

2 Comentarii

 1. Cosmin Dumitrescu says:

  .
  Buna ziua!
  Apreciez faptul ca sustineti dezvoltarea retelei de drumuri din judetul Dambovita (largirea la 4 benzi a sectoarelor Baldana-Titu si Baldana-Targoviste) dar imi permit sa va pun cateva intrebari:
  Daca ati locui in una din localitatile de pe cele doua sectoare v-ati simti confortabil sa creasca traficul rutier si viteza de deplasare pe la poarta dumneavoastra?
  Ce ziceti daca de maine prin fata locuintei dumneavostra ar aparea un drum cu 4 benzi, cu parapeti din beton pentru separarea sensurilor ce ar face imposibila traversarea drumului de catre parintii dumneavostra (ce au varsta peste 70 ani) ?
  Largirea celor doua sectoare de drum prin localitatile ce le strabat este ca si cum am aduce mai mult trafic prin centrul orasului Targoviste in loc sa-l scoatem pe centura orasului. Cei care stau la tara sunt mai fraieri fata de cei ce stau la oras? Ganditi-va ca odata facute (daca se vor face) asa vor ramane zeci de ani de acum inainte.
  Nu ar fi fost mai intelept ca in loc de doua largiri de drumuri prin localitati sa facem un drum expres care sa nu mai treaca prin localitati( situat undeva intre cele doua sectoare) pe care s-ar putea circula cu o viteza mult mai mare si in siguranta ?
  O sa-mi spuneti ca este mai simplu ,mai economic si mai rapid sa largim drumurile existente decat sa facem unul nou si sunt perfect de acord cu asta dar haideti sa privim lucrurile in perspectiva si sa ne uitam un pic spre vest vreo 1000-2000 km si sa vedem cum au facut altii.
  De ce trebuie sa facem lucruri fara sa ne gandim si la viitor?
  Sunt constient ca dumneavoastra sunteti politician si trebuie sa spuneti oamenilor ce vor sa auda dar haideti sa facem si lucruri care ne sunt de folos si azi si maine.

 2. am înțeles, de 1 aprilie și eu, de zeci de ani, fac mișto de mulți
  și mulți fac mișto de mine, adică mă mint, și nu mă supăr, c-așa-i lăsat
  dar să arunci banii pe drumuri la început de semestru II cînd ai promis că-mi mărești pensia, și mortul de la groapă nu se mai întoarce!, aiasta mă supără peste poate
  caută alt semestru și nu mă întrista 😉

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.