PROTEST la SOCERAM Doicești împotriva societății Distribuție Energie Electrică România (detalii)

Comunicat de presă

Societățile Soceram S.A. și MHC Water Power S.A. trag un semnal de alarmă cu privire la abuzurile societății Distribuție Energie Electrică România („DEER”) în ceea ce privește punerea sub tensiune a parcurilor fotovoltaice dezvoltate de cele două societăți în comuna Doicești, județul Dâmbovița. Deși au fost depuse cererile și documentele necesare pentru punerea sub tensiune, potrivit legii, pentru perioada de probe a parcurilor fotovoltaice, DEER refuză cu obstinație să ofere un răspuns oficial și să procedeze la punerea sub tensiune a acestor parcuri.

Dezvoltarea celor două parcuri fotovoltaice de către Soceram și MHC Water Power la Doicești a presupus o investiție totală de aproximativ 10 milioane de euro, majoritatea fondurilor fiind obținute din credite bancare. Lipsa de acțiune din partea DEER față de demersurile noastre împiedică livrarea energiei electrice în rețea, destabilizând astfel planurile de dezvoltare ale celor două companii. Prin neconectarea acestor parcuri la rețeaua de distribuție, DEER nu doar că pune în pericol sustenabilitatea investițiilor, dar creează în același timp și prejudicii majore economiei locale din județul Dâmbovița, unde 440 de angajați ai Soceram își câștigă existența.

Situația creată de DEER are consecințe devastatoare asupra activității și funcționării celor două companii, iar întârzierea punerii sub tensiune a parcurilor fotovoltaice poate conduce la scadența anticipată a creditelor contractate de Soceram și MHC Water Power. Acest lucru poate declanșa executarea silită a bunurilor celor două societăți. Consecințele lipsei de reacție a Societății Distribuție Energie Electrică România ar conduce astfel la închiderea fabricilor de BCA, cărămidă și mortar deținute de Soceram, lăsând fără loc de muncă 440 de angajați, precum și la oprirea furnizării de energie electrică de către hidrocentralele MHC Water Power, fapt ce poate avea ca efect producerea unui dezechilibru pe piața de energie electrică.

Soceram SA Doicești este una dintre puținele companii industriale cu capital integral românesc și cu o istorie de peste 40 de ani în producerea și comercializarea materialelor de construcții, iar abuzul DEER nu doar că subminează dezvoltarea proiectelor fotovoltaice, ci amenință și viabilitatea pe termen lung a economiei locale și naționale. Este imperios necesar ca autoritățile competente să intervină pentru a remedia această situație și pentru a asigura un mediu de afaceri echitabil și transparent.

Soceram S.A.

MHC Water Power S.A.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.