Pucioasa: Revoltați, părinți, profesori și elevi au protestat în fața Primăriei, la deschiderea anului școlar!

scoala nr. 4 pucioasa (3)

Inclusă într-un proiect european de extindere și modernizare prin Programul Operațional Regional, Școala Gimnazială nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” trăiește un coșmar din care sunt slabe șanse să se trezească foarte curând. De unde profesori, părinți și copii sperau că unitatea va fi transformată într-un spațiu modern și dotat corespunzător, astăzi se uită cu toții la o ruină deplorabilă. Lucrările au eșuat, proiectul și-a depășit total termenele de finalizare și este compromis.

Revolta solidară a cadrelor didactice, părinților și elevilor și-a consumat ieri, în chiar ziua deschiderii anului școlar, un nou episod. Se pare că cel care a aprins fitilul nemulțumirii a fost primarul Dănuț Bădău. Venit la deschiderea festivității, edilul ar fi spus, printre altele, că el nu va pleca de la Primărie până când nu se finalizează reabilitarea școlii. Remarca a produs un oftat general, transformat rapid într-un protest spontan care a mers până în fața Primăriei Pucioasa!

scoala nr. 4 pucioasa (2) scoala nr. 4 pucioasa (4) scoala nr. 4 pucioasa (5) scoala nr. 4 pucioasa (7)scoala nr. 4


Scurt istoric:

 • Școala nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” a obținut finanțare europeană din economiile Programului Operațional Regional 2007-2013 pentru extinderea prin mansardare și dotarea cu echipamente IT. La momentul respectiv, primarul orașului Pucioasa, Dănuț Bădău, vorbea cu fast despre „standarde europene” și asigurarea unui „spațiu adecvat desfășurării procesului educațional”.
 • Valoarea totală a proiectului: 2.479.057,87 lei.
 • Data finalizării proiectului (așa cum vedeți și în panoul Regio): 14 octombrie 2014!
 • Abia în data de 21 mai 2014 au demarat lucrările de construcție prevăzute în proiect. Constructor – o firmă din Caracal: Antrepriza de Construcții Montaj ALPHA GRUP SRL.
 • Termenul de finalizare a lucrărilor: 12 luni! Asta însemna că obiectivul trebuia să fie gata la 20 mai 2015!
 • În realitate, însă, firma și-a bătut, efectiv, joc de proiect și, în loc să-l aducă la „standardele europene” de care vorbea primarul Bădău, l-a adus într-o gaură neagră.
 • Lăsată fără acoperiș în timpul iernii, școala a fost distrusă (pereți, plafoane, pardoseală, instalații, etc.). Mai mult, puținele lucrări executate de constructor nu sunt de calitate, în multe locuri fiind nevoie de refacerea totală a acestora.
 • La momentul actual, nimeni nu știe când și dacă se va mai finaliza proiectul. Potrivit infomațiilor noastre, firma care execută lucrările are conturile blocate și orice plată merge către aceasta intră în vistieria ANAF.

Oroare muncii!


Cam așa arată un proiect final de școală „reabilitată”:

scoala nr. 4 pucioasa (1) scoala nr. 4 pucioasa (2) scoala nr. 4 pucioasa (5) scoala nr. 4 pucioasa (7) scoala nr. 4 pucioasa (8) scoala nr. 4 pucioasa (9) scoala nr. 4 pucioasa (12)scoala nr. 4 pucioasa (10)

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

 1. DINUT GHEORGHE says:

  OARE DECE NU A VENIT TRADATORUL DE iohannis SI LA PUCIOASA SA VADA ADEVARUL SI A BBLOCAT UN ORAS INTREG SA SPUNA TREI VORBE SI NUMAI PROSTII SI NU CA SEIMPLICA IN VIATA ROMANILOR ASA CUM A PROMIS IN CAMPANIA ELECTORALA

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.