Adrian Țuțuianu, declarații categorice despre grupurile de interese, presiunile și banii din spatele Companiei de Apă!

adrian-tutuianu-compania-de-apa

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-a exprimat acum puține minute, în emisiunea Față în față, moderată de Anda Ștefan la Columna TV, pe scandalul declanșat de apa contaminată din Aninoasa. A zis el mai multe, și despre cum s-a întâmplat, și de ce s-a întâmplat, de trecut, de viitor, de Staicu și vina pe care o poartă, etc. Fiecare părticică e liberă la analiză pentru propagandă. Noi și propaganda noastră insistăm pe chestiunea cu interesele unor indivizi (vezi poza de mai jos!) care au vrut cu tot dinadinsul să se cațere electoral pe drama sinceră a unor oameni sinceri.

volintiru-compania-de-apa

Este impardonabil ca anumite forțe politice sau grupări de interese, o spun fără nicio reținere, încearcă să profite de acest scandal pentru a pune mâna pe Compania de Apă. Multe din disputetele pe care le-am avut eu cu domnul Volintiru și cu Partidul Național Liberal în ultimul an și jumătate au pornit tocmai de la Compania de Apă și de la dorința domnului Volintiru, venit din București, fără nicio legătură cu acest județ, de a încerca să vină și să impună o echipă managerială, care nu știu pe cine avea în componență, dar știu sigur ce urmărea.

Compania de Apă e vânată din următoarele motive: are în derulare proiecte europene cu finanțare importantă, sunt zeci de milioane de euro. Urmează să aibă finanțare pe proiecte europene, pe 2014 – 2020, s-a depus un POS de Mediu de 136 de milioane de euro. Sunt bani europeni, pot fi dirijați spre un grup de interese? Păi, realitatea ne arată că da. Din moment ce sunt atâtea corecții financiare pe programele europene, din moment ce, de exemplu, la Compania de Apă dinTârgoviște s-au adjudecat lucrări la Găești și Titu și-apoi au fugit unii alde Georgică Cornu de la firma Confort Timișoara cu aproape 200 de miliarde din județul Dâmbovița și-au săpat un șanț de 126 de metri liniari la Găești, înseamnă că unii se gândesc că așa poate fi folosită Compania.

De când ați simțit aceste presiuni? De aproape un an de zile. Cred că ați observat că nu s-a grăbit nimeni să facă schimbări la Compania de Apă (n.a. – după alegerile locale/parlamentare), nu că nu erau necesare, ci pentru că a fost tot timpul o presiune și o dispută pe acest subiect. 

În luna mai (2013) a venit domnul Staicu la Compania de Apă cu echipa pe care a condus-o și eu cred că nu-i corect să-i reproșăm lui Staicu ceea ce nu s-a făcut la Compania de Apă ani de zile înainte. Staicu a gestionat prost, extrem de prost subiectul de la Aninoasa, este motivul pentru care eu, personal i-am cerut să-și dea demisia ca o minimă satisfacție dată opiniei publice, dar asta nu înseamnă că e vinovat de toate problemele Companiei de Apă. În momentul când a venit Staicu la Compania de Apă, proiectele europene erau implementate într-un procent de 18%. Din mai 2013 până la 1 aprilie 2014, într-un singur an de zile, Staicu a recuperat mult din întârziere și-am ajuns la 52% grad de implementare a proiectelor europene.

L-am văzut pe un domn, Quintus Niculescu, sunt doi frați gemeni, unul dintre ei salariat la Compania de Apă, a lucrat la „administrativ” și acum e mare lider al Partidului Național Liberal și a început să se ocupe de manipularea salariaților Companiei de Apă, de manipularea unor cetățeni. Am să vă spun așa: sunt oameni bolnavi, care au sunat de bună credință… Și repet încă o dată, pentru a mia oară: Staicu și echipa lui sunt vinovați de modul cum au gestionat această problemă. Oamenii au dreptate. Dar, pe lângă cei care au sunat pentru că au avut, într-adevăr, o problemă, pe la posturi locale de televiziune sau prin diverse locuri, sunt unii care n-au avut nicio problemă și au făcut parte din echipa care a încercat să manipuleze subiectul în interesul Partidului Național Liberal și al unor grupuri de interese. Am dovezi, nu vorbesc din auzite.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. poate ar trebui sa spuna la organele abilitate nu doar la televizor sau este ceva pe acolo ce l ar ajunge si pe el????

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.