Carmen Holban (PSD) semnalează „modul obtuz” în care CNAS a provocat întârzieri la plata medicamentelor (inclusiv pentru cancer și diabet)

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, a tras un semnal de alarmă cu privire la modul în care Casa Națională de Asigurări de Sănătate a gestionat plățile pentru medicamentele eliberate către populație, pe care statul le decontează farmaciilor comunitare. Cu întârzieri de mai mult de 90-120 de zile, a fost pusă în pericol sănătatea pacienților:

Nu pot să nu menționez modul obtuz în care Casa Națională de Asigurări de Sănătate a acționat și a provocat întârzieri la decontarea facturilor pentru medicamente, inclusiv pentru cancer și diabet. Farmaciile comunitare riscau să nu primească medicamente, iar pacienții să nu primească tratamentul corespunzător, din imposibilitatea farmaciilor de a se aproviziona.

Există o veste bună: în următoarele două săptămâni, situația se va rezolva; se suplimentează bugetul CNAS pe trimestrul III din sumele aferente trimestrului IV, urmând ca, la rectificarea bugetară, să se procedeze la completările necesare, astfel încât se vor efectua plățile restante pentru medicamente, servicii medicale, materiale sanitare, inclusiv pentru programele naționale de sănătate. Le mulțumesc tuturor farmaciștilor care au înțeles situația și au pus sănătatea pacienților pe primul loc.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.