Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița: Proiect european pentru instalarea unei centrale fotovoltaice în 12 locuri de consum (detalii)

ANUNȚ

În data de 16.05.2023 a fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Imbunatatirea eficientei energetice si stimulatrea utilizarii energiei regenerabile la nivelul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A.” – 3.0115 MW (3,011.50 kW) – Componenta 1 Utilizarea energiei regenerabile la nivelul operatorilor regionali de apa , COD MySMIS 2014 + 158220.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea eficientei energetice prin producerea energiei din surse regenerabile in vederea asigurarii consumului propriu la nivelul Operatorului Regional COMPANIA DE APA TARGOVISTE – DAMBOVITA S.A.

Contractul de finanțare are o valoare de 23.910.129,95 lei (douăzeci și trei de milioane nouă sute zece mii o sută douăzeci și nouă de lei și nouăzeci și cinci de bani), din care finanțare nerambursabilă în sumă maximă de 18.481.067,50 lei (optsprezece milioane patru sute optzeci și una mii șaizeci și șapte lei și cincizeci bani) si presupune instalarea unei centrale fotovoltaice cu o putere instalata totala de 3,011.50 kW, distribuita in 12 locuri de consum, respectiv – Stație ape LAZURI, Stație apă DRAGOMIREȘTI NORD, Stație epurare ape uzate TÂRGOVIȘTE SUD, Stație tratare apă PUCIOASA, Stație epurare ape uzate PUCIOASA, Stație epurare ape uzate FIENI, Stație epurare ape uzate MORENI, Stație epurare ape uzate GĂEȘTI, Stația pompe apă TITU, Stație epurare ape uzate Sălcuța TITU,  Front de Captare MALU CU FLORI,  Stație Apa TĂTĂRANI-PRIBOIU.

Perioada de implementare a Proiectului este de 13 luni, respectiv între data de 01 Decembrie 2022 și data de 31 Decembrie 2023, la care se adaugă, daca este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Proiectul este cofinanțat din fonduri de coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 11. Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile, Obiectivul Specific 11.1. Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul întreprinderilor si cu actiunea de finantare, conform sectiunii 1.3.1. , prin faptul ca se doreste construirea unei capacitati de producere a energiei electrice din resurse regenerabile fotovoltaice in cele 12 locatii ale companiei, cu o putere de pana la 400 kWp pentru fiecare amplasament, in cuantum de 3.0115 MW.


Date de contact Beneficiar:

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.