Radu Popa, deputat PSD Dâmbovița: Parlamentul trebuie să stopeze automutilarea publică prin protecția unor vânători de milion

radu popa 4

Se întâmplă ca, mâine, plenul Camerei Deputaților, convocat în sesiune extraordinară, să aibă de votat asupra solicitării Parchetului cu privire la încuviințarea arestării preventive a deputatului Titi Holban (UNPR). Până acum, s-a pronunțat Comisia Juridică a Cemerei, care a respins solicitarea cu 10 voturi pentru, 9 împotrivă și 2 abțineri. Decizia aparține plenului.

În sensul ăsta, iese pe subiect deputatul de Dâmbovița, Radu Popa, și aruncă un mesaj inechivoc: vot la vedere PENTRU ARESTARE și o scurtă teorie pe margine:

Mâine, la prânz, suntem chemați să votăm în favoarea sau împotriva cererii DNA de arestare a deputatului Titi Holban pentru trafic de influență.

Eu am să votez pentru arestare, cu bilele la vedere. Parlamentul trebuie să stopeze automutilarea publică prin protecția unor vânători de milion. Eu, Radu Popa, nu am fost trimis în Parlament să apăr niciun infractor și nici să mă lupt cu DNA. Treaba noastră, a parlamentarilor, e alta și pe noi trebuie să ne intereseze cum facem legi bune, nu cum încurcăm DNA.

Politicienii cu dosare penale ar trebui să facă un pas înapoi din prima linie a politicii și ar fi în interesul lor să urgenteze soluționarea dosarelor, pentru ca intrarea în campania prezidențială să nu afecteze imaginea candidatului prin simpla lor prezență pe aceeași scenă cu Victor Ponta.

Cuvintele lui Radu Popa de astăzi vin să dubleze declarația de prețuire pentru eforturile procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. „Se bate pentru independența justiției”, zicea deputatul cu voce tare, săptămâna trecută, la o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din județ.

Oricum ar fi, accentuarea acestor opinii în ultimele zile reclamă atenție sporită pe subiect. Pentru că, fie și evitând generalizările stupide, cei mai mulți dintre colegii de partid și de coaliție ai domnului Radu Popa au apreciat și apreciază, încă, foarte diferit „politica” Direcției Naționale Antirupție, în general, și a Laurei Codruța Kovesi, aparte.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.