Stațiunea Pucioasa va fi cuprinsă în Master-planul de investiții în turism: finanțare guvernamentală puternică!

constantin ana 2

Primarul Constantin Ana a anunțat astăzi că, în urma dialogului cu Ministerul Turismului, orașul-stațiune Pucioasa va intra în Master-planul de investiții în turism pe care autoritățile guvernamentale vor să-l elaboreze și finalizeze până la 1 iulie. Vestea este foarte bună din perspectiva avantajelor care derivă de aici, respectiv finanțare guvernamentală masivă în infrastructura specifică pe care cei de la Pucioasa vor să o realizeze. Doar într-o primă fază, edilul enunță posibilitatea atragerii a 4-5 milioane de euro, proiectele totale, dacă vor fi duse la îndeplinire, ajungând la un total de aproximativ 20 de milioane de euro:

Am avut o discuție cu ministrul Turismului săptămâna trecută, în prezența domnului Titus Corlățean, și ne-a asigurat că, în baza solicitărilor pe care le-am primit prin intermediul Consiliului Județean și a răspunsurilor pe care le-am trimis, stațiunea Pucioasa va fi prinsă în Master-planul de Turism care va fi definitivat până în luna iulie a anului curent. Trebuie să pregătim niște investiții serioase, ca să avem un motiv pentru a veni cu adevărat la Pucioasa; pentru că aste o întrebare care mă macină de când am început mandatul: „Ce ar căuta un turist la Pucioasa?”. N-am un răspuns pe care să vi-l dau astăzi, dar sper să-l am în 2-3 ani.

Vom putea realiza niște obiective prin care să devenim atractivi. Propunerea pe care i-am făcut-o domnului ministru este să facem o bază de agrement, un centru spa, cu o piscină indoor/outdoor, cu toate dotările necesare pentru cei care să vină nu doar la tratament, ci și la o relaxare de 2-3 zile. Pentru moment, cred că targetul orașului Pucioasa este acela de a deveni atractiv pentru turismul de week-end.

Ministrul Turismului, Marius Titus Dobre, a anunțat luna trecută că va fi realizat Master-planul de investiții în turism până la 1 iulie, pentru că în acest moment nu există nimic coerent în domeniu.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.