Volintiru crede că are majoritate în CJD, dar nu-l ajută matematica și documentele oficiale

mihail volintiru - pnl

Președintele interimar al PNL Dâmbovița, Mihail Volintiru, ne-a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că alianța PNL – PDL din Consiliul Județean se va pune în mișcare încă de la ședința ordinară din această lună. Asta presupune, ca demers de forță și de imagine, inițierea proiectelor privind înlăturarea celor doi vicepreședinți CJD, Ioan Marinescu (PSD) și Gabriel Grozavu (PNL), și înlocuirea lor cu doi pedeliști. Pe Ioan Marinescu îl vor înlocuit pentru că e pesedist, iar pe Grozavu pentru că e „sluga lui Țuțuianu”.

Demersul poate trece drept firesc, orice nouă alianță politică fiind îndreptățită să-și impună dorințele după putințe. Atâta doar că putințele nu sunt atât de generoase precum crede Volintiru, cel puțin în privința majorității din Consiliu. Președintele interimar al PNL declară că are la îndemână o majoritate simpli PNL (5 consilieri) + PDL (13 consilieri). Și așa ar fi, dacă n-ar fi așa. Pentru că între cei 13 consilieri PDL, Volintiru îl numără și pe reprezentantul Partidei Romilor, Vasile „Deju” Moise. Ori acesta a fost exclus din PDL, gest în temeiul căruia s-a și propus încetarea mandatului său în ședința din 30.05.2014. În acest sens, există și o adresă nr. 209/15.04.2014 (adică destul de recentă), înregistrată la Consiliul Județean sub nr. 6422/16.04.2014, a Organizației Județene Dâmbovița a Partidului Democrat Liberal „privind excluderea din partid a domnului Moise Vasile”.

Carevasăzică, până ce domnul Moise va fi înlocuit cu un alt pedelist ori se va reînscrie în PDL (ceea ce nu știm să fi făcut până azi), grupul consilierilor portocalii rămâne de 12 persoane. Lor li se adaugă 5 liberali, ceea ce înseamnă un total de 17, adică jumătate din voturile CJD, și nu majoritatea sperată de domnul Volintiru.

E drept, însă, că cealaltă jumătate stă în picioare câtă vreme PPDD și Vasile Moise votează în continuare alături de PSD, așa cum s-a întâmplat până acum. Orice „abatere” face victime. La asta se adaugă efortul de mobilizare al fiecărei părți, orice consilier absent cântărind, practic, cât toată majoritatea!

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

2 Comentarii

  1. Bratianu jr. says:

    Interimarul Volintir poate completa trusoul de documente lipsa cu cele de la fosta SC VULCAN sau de SN Posta Romana.Daca isi mai aminteste Ce si CUM!?!”Actele vorbeste”…o data.

  2. uramsul lui bratianu says:

    in curAND dl volitiru se duce acasica :)))))

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.