Târgoviște: Se distribuie noile pubele și sacii pentru colectarea separată a deșeurilor / reguli și sancțiuni

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, în cartierul Priseaca, unde a început distribuirea către fiecare gospodărie a noilor pubele și a sacilor pentru colectarea separată a deșeurilor. Primarul Cristian Stan a ținut să fie prezent pentru a relua și accentua importanța separării deșeurilor, arătând că există și sancțiuni pentru neîndeplinirea acestor obligații.

Colectarea selectivă în zona de case presupune:

  • deșeurile menajere, fracția umedă – în pubelele negre;
  • plastic și metal – în sacii galbeni;
  • hârtie și carton – în sacii albaștri.

Pubelele cu deșeu menajer se ridică în fiecare săptămână, ca și până acum. Ridicarea sacilor se face bilunar, în a doua și a patra săptămână din lună, în ziua imediat următoare ridicării deșeurilor menajere.

Cristian Stan, primar: Atenție! Există un regim sancționatoriu destul de sever pentru nerespectarea colectării selective, amenzi între 5.000 – 15.000 lei. Nu vreau să ajungem în această situație, dar, dacă nu avem încotro, probabil că vom ajunge și la amenzi. (…) Este foarte important ca selecția deșeurilor să se facă în casă, înainte de a ajunge la pubela de gunoi. În tomberonul negru nu va ajunge nici cartonul, nici plasticul, nici hârtia, nici metalul. N-are ce să caute în acea pubelă. Operatorul SUPERCOM face ridicarea separată. (…) Mai mult dectâ atât, pe măsura derulării contractului, în funcție de nivelul de colectare selectivă, ne putem gândi și la scăderea taxei de habitat. Și mai este un aspect: n-o să facem continuu gropi de gunoi, nu asta e soluția. Va trebui să reciclăm și să valorificăm cât mai mult deșeu.


Există și o campanie de conștientizare a populației pentru colectarea selectivă a deșeurilor, organizată de Consiliul Județean Dâmbovița, Consiliile Locale și firma Supercom. Informații privind modul de colectare/selectare, un ghid complet se găsesc pe site-ul PrietenCuNatura.ro

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Am curiozitatea de a intreba cum se va face ridicarea dupa colectarea selectiva a deșeurilor, deoarece la ridicare ajunge o singura masina , care ridica si compactează tot ceea ce se colectează intr un singur spatiu, iar a doua intrebare ( in cazul in care raspunsul la prima este ca zilele de ridicare a deșeurilor vor fi diferite) ar suna cam asa : devenim angajati ai gropilor de gunoi cu jumatate de norma ( in conditiile in care majoritatea “au achizitionat” masini de sortat in momentul modernizarii cel mai probabil cu fonduri europene nerambursabile) sau renunțam la job urile deja existente pt a putea tine pasul cu colectarea selectiva?

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.