Claudia Gilia (PSD Dâmbovița): Arta guvernării, redusă la negoț, șantaj / PSD poate prelua guvernarea (declarații complete)

Președinta Organizaței de Femei a PSD Dâmbovița, Claudia Gilia, lansează o analiză critică severă la adresa actualei coaliții de guvernare și a președintelui Iohannis, „părintele” unui proiect – România Educată – care pare a eșua lamentabil. În contextul politic exploziv pe care l-au creat, în ultimele ore, PNL și USR-PLUS, plecarea acestora de la guvernare ar fi „cel mai normal lucru cu putință”, opinează social-democrata.

Declarații:

În 11 zile ar trebui să înceapă școală, însă nimeni nu știe cu precizie cum va începe noul an școlar și în ce condiții. Tot ceea ce știm este că:

  • Școala a fost pusă pe butuci – nu au venit bani nici prin bugetul de stat și nici prin rectificarea mult-așteptată pentru renovarea, reparația și reconstrucția unor școli;
  • Profesorii nu au beneficiat de nicio mărire de salariu, fiind mințiți în fiecare an, fie de Orban, fie de Cîțu;
  • Preocuparea PNL este schimbarea directorilor de școli pe criterii exclusiv politice;
  • Spațiile din interiorul școlilor nu au fost adaptate pentru condițiile specifice unei pandemii;
  • Ministerele Sănătății și Educației au fost iarăși luate prin surprindere de începutul de an școlar și au pregătit „pe genunchi” ordinul privind începerea noului an;
  • Nu se asigură transport gratuit la și de la școală tuturor elevilor;
  • Nu au dublat alocațiile copiilor, așa cum prevedea Legea;
  • Nu au răspuns la întrebările legitime ale părinților dacă elevii și profesorii vor primi măști de protecție de la școală și dezinfectant, sau iar vor să încalce dreptul copiilor la educație gratuită?

(…) Este tot mai clar că „România Educată” este un proiect „mort din fașă” și că a fost făcut în ultimii șapte ani doar pentru imaginea lui Iohannis, nu pentru viitorul țării! Drept dovadă stau declarațiile premierului, care, în timp ce adopta un memorandum în Guvern legat de România Educată susținea că nu vrea să investească în educație și cercetare.

Cât de viabile sunt promisiunile guvernanților care au spus că Programul de implementare a proiectului ”România educată” va trebui să fie disponibil până la data de 10 septembrie, în măsura în care noi nu știm dacă vom mai avea Guvern până la data respectivă?

(…) România este neguvernată! Guvernanții în loc să asigure minima funcționare a statului îl subminează și-i paralizează activitatea. Este revoltător cum liderii actualei guvernări aleg să sacrifice cetățenii, binele public pentru mize politice partizane și meschine. Cei care compun „Guvernul meu” sunt guvernați de propriile interese și reușesc să reducă arta guvernării la rang de negoț, șantaj, măsurare de forțe. Guvernarea, în România, a devenit un hotar al intereselor și al conflictelor din sânul coaliției.

În acest context politic, plecare de la guvernare a USR-PLUS și a PNL ar fi cel mai NORMAL LUCRU CU PUTINȚĂ! PSD are suficienți specialiști care pot prelua guvernarea și repara erorile nepermise făcute de Guvernul Iohannis-Cîțu. Este tot mai clar că premierul Câțu nu a condus doar sub influența alcoolului, dar și pe contrasens.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.