Cotinescu (PNL), despre cum se face salubrizarea în Cluj versus Dâmbovița / același operator

PNL Dâmbovița continuă opoziția pe subiectul taxei de salubrizare pentru agenții economici și instituțiile publice. Secretarul general al organizației, Aurelian Cotinescu, a făcut o comparație a modului în care se prestează acest serviciu în Cluj, respectiv Dâmbovița, operator fiind aceeași firmă, Supercom:

Aș vrea să fac o scurtă paralelă între Cluj și Târgoviște sau Cluj și Dâmbovița. În ambele județe operează societatea Supercom. (…) În Cluj, vă explic pe scurt. Supercom are contract individual cu fiecare gospodărie și cu fiecare firmă în parte. Nu se pune problema să se treacă prin Primăria Cluj, pentru ca angajații Primăriei să adune taxa pentru Supercom.

La Cluj, colectarea și transportul – 300 lei/tonă. La Târgoviște, probabil că se duce undeva spre 400 lei/tonă. La Cluj, pentru agenții economici există aceeași tarifare cu instituțiile publice. În Dâmbovița, se dorește ca agentul economic privat să plătească de 4 ori mai mult decât agențiile publice de stat.

Cerem conducerii ADI Management Integrat al Deșeurilor să cheme din nou Adunarea Generală, să cheme primarii și să schimbe toate aceste lucruri abuzive. De exemplu, la Șotânga, deja, le-au venit agenților economici declarații de impunere.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.