Președinte nou la Centrul Diaconal „Casa Creștină” al Arhiepiscopiei Târgoviștei / mesaj

Pr. Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, este noul președinte al Asociației Centrul, în urma derulării Adunării Generale anuale, marți, 21 ianuarie. Mesajul noului președinte

După ce mi s-a încredințat președinția Filialei Dâmbovița a Societății Naționale de Cruce Roșie, această alegere aprofundează implicarea mea în latura social-filantropică a comunității noastre, obligându-mă și mai mult de a dărui din timpul, perseverența și experiența acumulată pentru mai binele semenilor noștri. Alături de o echipă bine angajată în slujirea socială (părintele Alin Ștefan – Vicepreședinte și părintele Adrian Rada – Director Executiv) voi continua prestigioasa, ampla și complexa implicare socială a Asociației în problemele concrete ale orașului și ale județului nostru. Îi sunt recunoscător Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon pentru tot ceea ce a făcut până acum ca președinte al acestei instituții și, împreună cu echipa deliberativă și executivă, îl asigur că voi continua și voi dezvolta activitatea nobilă a acestei Asociații care slujește Biserica, aproapele și comunitatea noastră locală și, mai ales, oferă un exemplu demn de urmat de oameni și de instituții.

Bine ancorată în concretul social contemporan și răspunzând mereu nevoilor comunității, Asociația Centrul Diaconal „Casa Creștină” are în vedere concentrarea binelui și a iubirii de aproapele în activități concrete, în cadrul unor programe și proiecte bine coordonate. Deși nu au beneficiat mereu de o mediatizare largă sau propmptă, activitățile acestei importante Asociații au adus lumina speranței și au sădit încrederea solidarității în multe familii, pentru mulți dintre dâmbovițenii aflați sub povara unor lipsuri și probleme. Și cum Asociația Centrul Diaconal „Casa Creştină” reprezintă un sprijin concret pentru numeroși semeni, noul președinte Ionuț Ghibanu și-a exprimat speranța ca instituția și ceea ce reprezintă ea, prin toți cei care trudesc aici, să poată fi un sprijin în nevoile tuturor celor care au nevoie de a fi ajutați.

Această alegere mă onorează și mă obligă în mod deosebit, de aceea mulțumesc Înaltpreasfinției Sale pentru încrederea pe care mi-o acordă de mai bine de 20 de ani, și celor care m-au ales, asigurându-i de faptul că voi încerca să mă ridic la înălțimea acestei noi chemări de slujire și voi face totul pentru a arăta că mereu este loc de mai bine în ajutorarea semenilor noștri. În colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie, cu alte instituții ecleziale, de stat sau private, cu oameni de bine, voi face tot ceea ce se poate pentru optimizarea și dezvoltarea activității Asociației, asigurându-i pe toți colaboratorii de sprijinul și încurajarea mea. Cu Dumnezeu înainte, pentru aproapele nostru, pentru mai binele comunității noastre!”, a fost mesajul noului președinte al Asociației Centrul Diaconal „Casa Creştină”.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.