Președintele CJ Dâmbovița, prima reacție pe marginea taxei de salubrizare pentru agenții economici / cifre interesante

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a avut, astăzi, o primă luare de poziție pe marginea taxei de salubrizare pentru agenții economici și instituțiile publice (utilizatori non-casnici). Subiectul provoacă agitație în rândul firmelor din județ și a fost preluat și exploatat de partidele politice (PNL și USR), care distribuie pliante și oferă modele de contestații – vezi AICI. Trebuie spus că s-a întâmplat asta și pe fondul lipsei oricăror explicații din partea forului care a luat decizia, ADI Management Integrat al Deșeurilor, care a lăsat impresia unei tăceri vinovate.

Astăzi, președintele CJD a avut o primă reacție, care nuanțează lucrurile. Cu promisiunea că va ieși săptămâna viitoare, alături de reprezentanții ADI, într-o conferință de presă dedicată subiectului, Ștefan a punctat câteva chestiuni „în apărarea deciziei”, despre care spune că este perfectibilă și va fi corectată, acolo unde este cazul:

Am constatat cu stupoare că, în Dâmbovița, din 66.000 de firme (operatori non-casnici) înregistrate la Registrul Comerțului, doar 2.860 au contracte cu un operator de salubritate. Dacă noi considerăm că e normal ca firmele să nu plătească, eu cred că nu e normal. Ăsta este principiul de bază.

Fac un apel către toți cei care folosesc politic această hotărâre. În primul rând, să citească mai bine. Numai eu și primarul municipiului Târgoviște am stat de vorbă cu reprezentanți ai firmelor din județul Dâmbovița și, după ce le-am citit hotărârea ADI, au constatat că au sume mai mici decât plăteau până acum.

Dacă este normal tot ceea ce vedeți pe aici, prin Târgoviște, ca magazinele de la blocuri să ducă gunoaiele în pubelele de pe domeniul public și să nu plătească, eu vă spun că nu este normal.

Dacă este normal ca, în Dâmbovița, să avem 4 firme cu jocuri de noroc, cu 1100 puncte de lucru și doar 4 contracte, eu vă spun că nu este normal. Este normal să fie 1100 de contracte.

Am mai constatat un lucru și nu vreau să jignesc pe nimeni. Știți cine urlă cel mai tare? Ăia care n-au plătit niciodată.

Sunt șocat să văd firme cu cifre de afaceri sau cu profit de milioane de euro în 2022-2023, supărate că plătesc gunoi 4.000 lei.

Vă dau o veste: dl Cotinescu (secretar general PNL Dâmbovița și unul dintre cei mai vocali contestatari ai noilor taxe – n.r.) n-a plătit niciodată gunoi. Este normal? În afară de alea 7-8 firme pe care le-a falimentat, astăzi, nu plătește gunoi. Este normal ca o gospodărie cu 2 pensionari să plătească 32 lei și el să nu plătească gunoiul?

Principiul de bază pentru această hotărâre este acela că plătești cât produci. Că am mai auzit tot felul de avocați pe aici, prin Târgoviște, cu sumă forfetară… Bat câmpii cu grație.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.