Președintele CJ Dâmbovița vorbește despre candidatura la localele din 2016 pe noul sistem de alegeri!

adrian tutuianu5

Camera Deputaţilor a adoptat, la mijlocul săptămânii trecute, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege privind alegerilor locale, cu 278 voturi pentru, 22 împotrivă şi 14 abţineri.  Legea se află pe masa președintelui Iohannis, pentru promulgare.

Potrivit proiectului, preşedinţii Consiilor Judeţene vor fi aleşi indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă. E o întoarcere la perioada de dinainte de 2008.

Pe marginea acestui subiect, președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a vorbit despre asumarea sau nu a unei noi candidaturi, chiar și pe acest model, la alegerile locale din 2016, el fiind unul din aceia care au arătat slăbiciunile unei asemenea formule:

Decizia cu privire la candidatură n-o iau doar eu. O s-o luăm mai întâi în partid și o s-o luăm după ce vedem cum stăm, prin analiză științifică. Scopul meu în viață n-a fost niciodată Consiliul Județean și nu e nici astăzi, după cum scopul meu în viață nu e să mor în fruntea unui partid politic.

Am o motivație serioasă pentru a continua, chiar și pe noul sistem: aceea de a duce la bun sfârșit proiectele pe care le-am început și aș avea o șansă extraordinar de mare să pun în aplicare proiectele pentru perioada 2016-2020, când finanțarea europeană va fi, de asemenea, consistentă. Dar e o decizie pe care o iau consultându-mă cu toată lumea, inclusiv cu cei care candidează la primării, pentru că, pe situația politică actuală, e ușor de observat că vom avea stabilitate în județ și voi putea să-mi pun în aplicare un program doar dacă fac jumătate + 1 la alegeri, în Consiliul Județean. Altfel, începe discuția și negocierea cu diverși parteneri. Jumătate + 1, ca PSD.

Totodată, Țuțuianu s-a referit și la opinia exprimată ieri de către deputatul Ionuț Săvoiu, un susținător public al noii formule de alegere a președinților de CJ:

Eu am foarte multă încredere atunci când Săvoiu se pronunță pe chestiuni tehnice, că le știe foarte bine, dar cred că mai are multe de învățat până o pricepe politica. I-am spus-o și lui, o spun și acum, nu e o chestiune conflictuală. Adică doar să preiei o parte a problemei și să spui „că negocieri, că nu-știu-ce”, asta e o povestioară pentru copii.

De fapt, s-a dorit, nu știu dacă la presiunea opiniei publice sau rezultat al greșelilor făcute de unii care au gestionat funcția de președinte, că și asta e adevărat, s-a dorit o diminuare a puterii și influenței președinților de CJ, care, cred eu că se va reflecta extrem de negativ în realizarea obiectivelor oricărei administrații.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.