Al patrulea proiect european finalizat la Voinești, în 2014: asfaltarea satului Lunca!

stratul 2

La începutul anului, se întâmpla într-o conferință de presă ca primarul comunei Voinești, Gabriel Sandu, să-și asume finalizarea, în decursul acestor 12 luni, a nu mai puțin de 5 proiecte cu finanțare externă nerambursabilă, investiții de vreo 4 milioane de euro – bani europeni atrași. Se întâmplă astăzi ca, deja, 4 dintre ele, să se fi concretizat.

Au fost, în ordine:

  • Reabilitarea, modernizarea campusului și construirea unei săli de sport la Liceul tehnologic Voinești (vezi AICI)
  • Modernizarea și extinderea pe verticală a Liceului Tehnologic Voinești (vezi AICI)
  • Restaurarea și reabilitarea monumentului istoric de categorie A (bisericuța din 1814) și modernizarea prin asfaltare a căilor de acces în satul Oncești (vezi AICI)

Cel mai recent proiect finalizat privește modernizarea prin asfaltare a drumului comunal DC 67 din satul Lunca – str. Principală. Dacă, în luna mai, era turnat primul strat de asfalt, a urmat o treabă mult mai migăloasă pentru betonarea șanțurilor (2,4 km) și amplasarea a 93 de dale de acces la gospodării. În sfârșit, zilele trecute a fost turnat și stratul doi de asfalt, care marchează finalizarea celui mai așteptat proiect de către locuitorii satului Lunca.

Să mai zicem că investiția a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Regională, în cadrul Grupului de Acțiune Locală (GAL) „Valea Ialomiței”. Proiectul a costat 600.000 lei, fonduri suportate în proporții aproximativ egale: bani europeni și de la bugetul comunei Voinești.

Eforturile echipei administrative de la Voinești nu se opresc aici. Alte investiții se află în plină desfășurare, urmându-și bunul mers, așa cum garantează edilul comunei:

  • Modernizarea prin asfaltare a DS 1190 0 str. Iugulești (2,4 km), în cadrul unei asocieri cu Consiliul Județean
  • Reabilitarea bisericii din satul Suduleni – acoperiș și șarpantă (buget local)
  • Grădinița din satul Manga (buget local)
  • Reactualizarea PUG-ului comunei Voinești prin extinderea cu 120 ha a suprafeței de intravilan
  • Realizarea sistemului de centralizat de canalizare și stație de epurare în satul Voinești – 7,8 km (Administrația Fondului pentru Mediu)

Rămânem, la final, cu vorbele primarului Gabriel Sandu, drept concluzie: Anul 2014 a fost cel mai bun an pentru localitatea Voinești. Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.